FITNES: Četvorominutno vežbanje za dugotrajne rezultate!

Čuli smo za svakojaka vežbanja koja daju brze rezultate ali ovaj revolucionarni tip treninga nas je ostavio bez daha. Doslovno!

Novosti: Nedavno istraživanje je pokazalo da vežbanje od 3, 4 minuta ali pod velikim naporom može biti jednako delotovrno kao vežbanje srednje težine od 45 minuta.

Vežba: Kada smo pitali instruktora fitnesa koji je specijalizovan za treninge jedan-na-jedan da nam pokaže kako bi izgledalo ovo brzo vežbanje, preporučio je sledeće: uzmete gvozdenu kuglu (sa jednom ručkom) i odradite minut zamahivanja sa minut poskoka (telo se drži na dlanovima, kao u položaju za sklekove). I tako četiri puta. Intenzitet ovog vežbanja će se poigrati sa energetskim sistemom, što dalje stimuliše porast hormona koji će pomoći u topljenju kalorija.

Isprobali smo: Zagrejali smo se, potom uključili tajmer. Već posle dva minuta smo jedva dolazili do vazduha, a butine su nam svima gorele. U četvrtom minutu smo jedva uradili skok sa zemlje.

Presuda: Kada ste prezauzeti tokom nedelje, možete da uradite tri kratke sesije. Ali, da vas upozorimo: intenzitet ove vežbe će isisati svu lepotu iz vežbanja!

Nadlanu

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.