Tajni spiskovi?! Izdati nalozi za hapšenje gradonačelnika!

Srpsko nacionalno veće severnog KiM ocenilo je danas da je izjavom da su izdati nalozi za hapšenje aktuelnog i bivšeg gradonačelnika Zubinog potoka, Stevana Vulovića i Slaviše Ristića, Euleks pokazao da postoje tajni spiskovi za hapšenje Srba.

Vršilac dužnosti šefa Euleksa Žoel Vašter izjavila je ranije danas da su izdati nalozi za hapšenje gradonačelnika Zubinog Potoka Stevana Vulovića i bivšeg predsednika ove opštine Slaviše Ristića.

"Vašter je ovom izjavom opovrgla sve dosadašnje tvrdnje čelnika Euleksa da takvih spiskova navodno 'nema'". navodi se u saopštenju SNV.

U intervjuu mitrovičkom Radiju "Kontakt plus" Vašter je izjavila da je Vulović osumnjičen za organizovanje bekstva lica lišenih slobode, a Ristić za ugrožavanje misije UN i pridruženog osoblja te teško ubistvo.

"Nalozi sa hapšenje su izdati, ako se oni (Vulović i Ristić) pojave na Kosovu na tužiocu će biti da razmotri zahtev za njihovo zadržavanje ili ne. To je na pravosudnim institucijama ne na meni ili bilo kom drugom političkom činiocu", izjavila je Vašter.

Izvor: NoviMagazin

Pogledajte još