Otkrijte koje skrivene strane ličnosti otkriva vaš oblik lica!

Imate zaobljene obraze, mali, pravilan nos ili četvrtastu bradu? Oblik vaših usana, čela, nosa, odnosno čitavog lica, ne govore samo o vašoj lepoti i privlačnosti, već mnogo toga otkrivaju i o celokupnoj vašoj ličnosti. Tako oblik čela ukazuje na inteligenciju, a usana na senzualnost, objašnjava poznati francuski morfopsiholog Patris Ras.

Pogledajte se u ogledalu

(old_image)

Okruglo lice
Prema rečima Patris Ras, osobe s okruglim licem i punim, zaobljenim obrazima koji odaju utisak mekoće i nežnosti, nalik dečjoj, otkrivaju otvorenu, fleksibilnu i prilagodljivu osobu. Takve osobe su, po pravilu, veliki optimisti. Otvorene su, srdačne, spontane, ali i pomalo naivne. One život uvek posmatraju s vedre strane i nisu nimalo sklone konfliktnim situacijama. Naprotiv, uvek teže postizanju dogovora i kompromisa. Najveća mana im je činjenica da su zaista brbljive i jezik im je često brži od pameti, pa im se neretko događa da zažale zbog nepromišljeno izgovorenih reči. Uz to, zbog vrlo izraženog optimizma, takve osobe su sklone da precene sopstvene, pa i tuđe mogućnosti. Ipak, njihova najjača vrlina je ogroman pragmatizam i umeće uživanja u životu. U društvu su vrlo omiljene. jer život doživljavaju kao veliku igru koja nudi bezbroj mogućnosti, igru u kojoj treba uživati do kraja.

Ovalno lice
Osobe sa tako harmoničnim crtama lica su smirene, objektivne i vešte u diplomatskom rešavanju sukoba. Takve osobe znaju da budu vrlo diskretne kada je to potrebno, a otvorene su i srdačne isključivo prema onima koje poštuju i do kojih im je stalo. Zato im okolina najviše zamera na preteranoj suzdržanosti i veštom skrivanju osećanja, kao i na izraženom nepoverenju prema strogim pravilima, dogmama i duboko ukorenjenim mišljenjima.

Izduženo lice
Izduženo lice s uvučenim obrazima, što mu daje oblik trougla karakteristično je za nezavisne, hipersenzitivne i pomalo stroge osobe koje vole sve oko sebe da drže pod svojom kontrolom. To su istovremeno vrlo promišljene i analitične osobe koje prvo sve oko sebe dobro provere i oslušnu i tek onda deluju.

Na prvi pogled takve osobe odaju utisak hladnoće i suzdržanosti, jer se prema drugima retko otvaraju, tek onda kada ih dobro upoznaju.

Naime, osobe sa izduženim crtama lica su, po pravilu, izraziti pesimisti i smatraju da je život komplikovan, težak i opasan.

Baš zato su vrlo kritične, kako prema sebi, tako i prema drugima.

Uprkos svemu, okolina jako ceni i poštuje njihovu iskrenost, jer takve osobe u svemu, posebno u međuljudskim odnosima tragaju za onim retkim, dubokim, snažnim i trajnim osećanjima.

Umesto brojnih površnih veza one radije biraju samoću.

Izvor: portaloko

Pogledajte još