Srebro i dve bronze za srpske veslace u Belorusiji

BEOGRAD, 20. septembra 2009. (Beta) - Srpski veslači osvojili su tri medalje na Evropskom prvenstvu u Belorusiji, srebrnu i dve bronzane.

Srebro su osvojili Nikola Stojić i Goran Jagar u finalu dvojaca u kome je najbolja bila grčka posada, dok je srpski tandem bio drugi vremenom šest minuta, 48 sekundi i 53 stotinki.

"Očekivao sam zlato, ali Goran i ja smo izuzetno zadovoljni i drugim mestom. Znamo da pripadamo kremu evropskog i svetskog veslanja. Idemo dalje, na zaslužen odmor, pa na nove medalje u 2010. godini", istakao je posle trke Nikola Stojić.

Bronzane medalje osvojili su Marko Marjanović i Dušan Bogićević u dubl skulu (6:36.85) i Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić u četvercu za lake veslače (6:06.88).

"Da smo starovali kako smo očekivali, siguran sam da bismo se borili za zlato. Ipak, svaka medalja na evropskim prvenstvima je veliki uspeh", naveo je Marjanović, a zadovoljan je bio i Stanojević.

"Sanjao sam da osvajamo bronzu i da ćemo biti izjednačeni na prva tri mesta na pola trke. Tako je i bilo. Čestitam Nemanji, Nenadu i Milošu, svaka im čast na veslanju. Ova bronza za nas sija zlatnim sjajem. I definitivno znamo da imamo kvalitet da se, ukoliko nastavimo da veslamo zajedno, borimo za medalju na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu", rekao je Miloš Stanojević.

Selektor Nebojša Ilić istakao je da je oduševljen postugnutim uspehom, ali i priznao da mu je žao što osvojene medalje nisu još sjajnije.

"Bio bih još srećniji da je dvojac uzeo zlato. Ipak, prezadovoljan sam jer smo mi jedna mala zemlja, a kada na Evropskom prvenstvu, gde je konkurencija paklena, osvojite tri medalje onda znate da smo svi dobro radili", ocenio je Ilić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.