Srebro i dve bronze za srpske veslace u Belorusiji

BEOGRAD, 20. septembra 2009. (Beta) - Srpski veslači osvojili su tri medalje na Evropskom prvenstvu u Belorusiji, srebrnu i dve bronzane.

Srebro su osvojili Nikola Stojić i Goran Jagar u finalu dvojaca u kome je najbolja bila grčka posada, dok je srpski tandem bio drugi vremenom šest minuta, 48 sekundi i 53 stotinki.

"Očekivao sam zlato, ali Goran i ja smo izuzetno zadovoljni i drugim mestom. Znamo da pripadamo kremu evropskog i svetskog veslanja. Idemo dalje, na zaslužen odmor, pa na nove medalje u 2010. godini", istakao je posle trke Nikola Stojić.

Bronzane medalje osvojili su Marko Marjanović i Dušan Bogićević u dubl skulu (6:36.85) i Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić u četvercu za lake veslače (6:06.88).

"Da smo starovali kako smo očekivali, siguran sam da bismo se borili za zlato. Ipak, svaka medalja na evropskim prvenstvima je veliki uspeh", naveo je Marjanović, a zadovoljan je bio i Stanojević.

"Sanjao sam da osvajamo bronzu i da ćemo biti izjednačeni na prva tri mesta na pola trke. Tako je i bilo. Čestitam Nemanji, Nenadu i Milošu, svaka im čast na veslanju. Ova bronza za nas sija zlatnim sjajem. I definitivno znamo da imamo kvalitet da se, ukoliko nastavimo da veslamo zajedno, borimo za medalju na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu", rekao je Miloš Stanojević.

Selektor Nebojša Ilić istakao je da je oduševljen postugnutim uspehom, ali i priznao da mu je žao što osvojene medalje nisu još sjajnije.

"Bio bih još srećniji da je dvojac uzeo zlato. Ipak, prezadovoljan sam jer smo mi jedna mala zemlja, a kada na Evropskom prvenstvu, gde je konkurencija paklena, osvojite tri medalje onda znate da smo svi dobro radili", ocenio je Ilić.

Pogledajte još