Nevreme u komšiluku: Kiša paralisala Hrvatsku (VIDEO)

Veliko nevreme zahvatilo je Hrvatsku, u Dubrovniku jaka kiša neprestano pada, što je uzrokovalo i izlivanje reke Mure. Prognoze meteorologa ne donose dobre vesti za sve ljubitelje leta, pošto se očekuju velike padavine. Izdat je crveni meteoalarm, što je znak velike opasnosti od vremenskih nepogoda.
U Srbiji je situacija za sada donekle stabilnija. Ipak, meteorolozi upozoravaju da bi u toku večeri moglo da dođe do obilnijih kiša i grmljavine.
Sinoć je Niš zahvatilo snažno nevreme.

U Dalmaciji je najviše kiše palo na dubrovačkom području, usled čega je zamućen izvor reke Omble, odakle se vodom napaja grad Dubrovnik.

Zamućena voda dospela je u vodovodnu mrežu Dubrovnika, pa se ne preporučuje za piće dok se prethodno ne prokuva, dok je dozvoljeno korišćenje za kuvanje i sanitarne potrebe, javljeno je iz dubrovačkog Vodovoda.
Obilne kiše juče su pogodile i Crnu Goru - najviše su stradali Budva i Petrovac.

Zbog olujnog vetra zatvoreno je nekoliko magistralnih puteva, autoputem u smeru ka Zagrebu dozvoljeno je kretanje samo automobilima, dok će kamioni i autobuski prevoznici morati da sačekaju poboljšanje vremenskih uslova.
Nestabilno je i u Bosni i Hercegovini -  izdat je narandžasti meteoalarm, dok je Protivgradna preventiva Republike Srpske u pripravnosti.

Izvor: Blic

Pogledajte još