Probajte 5 pića koja tope kilograme

Nezaslađeni čaj

Zeleni čaj dokazano poboljšava metabolizam i ubrzava proces eliminisanja suvišnih kilograma. Pored njega, veoma su delotvorni crni i oolong čaj. Oni sadrže i veliku količinu antioksidanata koji organizmu pomažu da se reši toksina. Takođe, čaj od nane je veoma dobar, jer poboljšava proces varenja. Najbolje je da ga pijete nakon obroka.

(old_image)

Crna kafa

Jutarnja ili popodnevna šoljica kafe može pomoći u mršavljenju, jer kofein koji ona sadrži može potisnuti osećaj gladi. Takođe, istraživanja pokazuju da kafa stimuliše termogenezu koja zagreva telo i ubrzava sagorevanje kalorija. Budite oprezni šta i koliko toga dodajete u kafu – držite se obranog mleka i minimalnih količina šećera.

(old_image)

Voda

Ovo vam je verovatno poznato, ali ne škodi da se ponovi: voda je najbolje piće za efikasno mršavljenje. Bez obzira da li je ona izvorska ili mineralna, neka vam voda uvek bude prvi izbor pića. I, ona ne mora imati jednoličan ukus! Ubacite u čašu vode krišku limuna, limete ili krastavca i ona će dobiti sasvim novi ukus. Naravno, broj kalorija će i dalje biti ravan nuli.

(old_image)

Sok od povrća

Sok od povrća je odličan način da organizam opskrbite neophodnim vlaknima i ubrzate proces mršavljenja. On će vas držati sitima određeno vrijeme pa je najbolje da ga pijete između obroka. Najbolje je da ga cedite u sokovniku, jer fabričke varijante sadrže so, šećer i konzervanse.

(old_image)

Obrano mleko

Mleko je odličan izvor čistih proteina, vitamina D i kalcijuma koji pomažu u izgradnji mišićne mase i očuvanju zdravlja kostiju. Birajte obrano ili polu-obrano mleko, kako biste organizam obezbedili pomenutim hranjivim materijama, sa minimalnim količinama masti. Takođe, čaša mleka između obroka odlična je užina koja će vas držati sitim do narednog obroka.

Pogledajte još