Medicinsko ČUDO: Crnkinja rodila belu bebu!

Ketrin Hauart (32) je rodila potpuno belu bebu, iako je ona sama tamne puti. Kada je ova Britanka, poreklom iz Nigerije, prvi put videla svog sina Džonu, bila je zapanjena. Mališan, koji sada ima tri meseca, ima izuzetno svetlu put, plave oči i svetlu kosu i uzgleda kao i svaka druga zdrava beba. Ali, kada se nađe u majčinim rukama, jasno je zašto je tako poseban. Ovako nešto se dešava jednom u milion slučajeva.

Babica je pogledala u njega, pa u mene, pa opet u njega i nije mogla da veruje svojim očima. Neka deca posle nekolio nedelja dobiju tamniju kožu, ali kao što vidite, kod Džone to nije slučaj. Doktori su mi rekli da sam verovatno nosila recesivni gen. Moji roditelji su iz Nigerije i svi u mojoj porodici su oduvek bili crni – tvrdi Ketrin.

Njen suprug Ričard (34) je takođe bio jako iznenađen kada je video sina, koji je ujedno i prvo dete ovog bračnog para. Iako je Ričard beo, niko nije mogao ni da sanja da će dete biti ovako bledoliko.

Ipak, ponosni otac priznaje da je prevashodno bio presrećan što je Džona snažan i zdrav, jer mu se tokom porođaja obmotala pupčana vrpca oko vrata.

Uopšte ne brinemo oko boje njegove kože, bitno je da je Džona srećno i zdravo dete – kaže otac.

Ako budu imali još dece, ona verovatno neće biti bela, tvrde doktori. Jer, da bi se to desilo, potrebno je dođe do neverovatno retke kombinacije gena.

Iako ovo jeste neuobičajen fenomen, nije sasvim nepoznat. Naime, 2012. su Bendžamin i Angela Ihegboro, oboje tamne puti, dobili sasvim belu devojčicu, sa plavom kosom.