Srbija ubedljiva protiv Uzbekistana

BEOGRAD, 20. septembra 2009. (Beta) - Srbija je savladala Uzbekistan sa 5:0, u meču plej-ofa za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa, a Ilija Bozoljac je pobedio Vaju Uzakova sa 2:0 (6:1, 6:4).

Bozoljac, koji je 163. na ATP listi nije imao težak posao u poslednjem meču sa Uzbekistanom - 944 igračem sveta. U prvom setu dozvolio je protivniku da dobije samo jedan gem, a u drugom setu čak četiri.

Teniser Srbije Ilija Bozoljac izjavio je da mu je publika pomogla da pobedi u poslednjem meču Dejvis kupa sa Uzbekistanom u Beogradu.

"Na kraju meča malo sam posustao. Nisam igrao dva meseca nijedan zvaničan meč. Naravno, publika mi je pomogla da se vratim i lagano pobedim. Trudio sam se da budem koncentrisan i da odigram što bolje mogu", rekao je Bozoljac na konferenciji za novinare.

On je dodao da misli da je ovaj meč "dobar za ulaz u turnirsku formu i da ću se brzo vratiti na mesto gde je bio".

"Idem na turnir u Ljubljanu da izgubim. Ne očekujem ništa. Menjam podlogu, pa bi bilo previše da očekuje nešto. Boriću se, pa ćemo videti", rekao je Bozoljac, 163. na ATP listi.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović istakao je da se nada da će imati sreće u žrebu, ako ne sa protivnikom, onda da Beograd bude domaćin.

"Čestitam igračima, pokazali su da su izuzetni profesionalci. Dobra atmosfera je u timu i trudiću se da tako i ostane. U narednom meču pokazaćemo šta može naša reprezentacija kako bi se primakli našem cilju - osvajanju Dejvis kupa", rekao je Obradović.

On je dodao da je teško raditi sa individualnim sportistima, ali da je dobro što ove igrače poznaje dosta godina.

"Važno je da ono što ja želim, žele i oni. Imamo isti cilj, pa se mali problemi lakše otklanjaju. Cilj je zacrtan za sledeću godinu, ali siguran sam da smo u narednim godinama među glavnim favoritima da osvojimo Dejvis kup", rekao je Obradović.

Selektor Uzbekistana Petr Lebed čestitao je Srbiji na ubedljivoj pobedi, ali i izrazio da će sledeće godine njegov tim igrati mnogo bolje.

"Bila je velika čast igrati u Beogradu, protiv igrača kakve ima Srbija", rekao je Lebed.

Teniser Uzbekistana Vaja Uzakov objasnio je da je bila velika razlika u rangu između njega i Bozoljca, pošto je on 944, a teniser Srbije zauzima 163. mesto na ATP listi.

"Želeo sam da pobedim i da osvojim poen za svoju zemlju, ali je Bozoljac igrao bolje. Ovo mi je prvi turnir ove godine, tako da moram mnogo da radim kako bih poboljšao svoj rang na ATP listi", rekao je Uzakov.

Selekcija Uzbekistana nikada nije igrala u Svetskoj grupi Dejvis kupa, u kome se takmiči od 1994. godine.

Pogledajte još