Maksimalna kazna za Milićeva 191 mesec

Za oba dela zakon predviđa kaznu od jedne do osam godina zatvora. U ovakvim slučajevima sud izriče jedinstvenu kaznu koja mora biti veća od zbira minimalnih propisanih kazni, a manja od zbira maksimalnih kazni za ova krivična dela, što znači da bi Milićev, u slučaju da bude optužen za oba dela, mogao da robija od dve godine i jedan mesec do 15 godina i 11 meseci.

Miloš Marković, brat uhapšenog vozača "kantrimena" odbio je danas da da iskaz u Trećem osnovnom tužilaštvu, a na saslušanje privela ga je policija.

Nesreća na Brankovom mostu se dogodila 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila “lada” i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo “mini kantrimen”.

Vozač “kantrimena” nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru. Kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.

Izvor: Blic

Pogledajte još