Žandarm kome je Vučić javio da je dobio sina: Pomislio sam da je u pitanju skrivena kamera

Ovako je reagovao Nenad Filipović (1973), član elitne jedinice niškog odreda Žandarmerije nakon što ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao u Merdaru kod Kuršumlije i prvi mu saopštio da mu se rodio sin. Od tog šoka još se nije pribrao.

– Bože dragi šta mi je sve proletelo kroz glavu za samo dve sekunde. Nije mi bilo jasno zašto su me pozvali. Ukočio sam se kada mi je premijer smireno rekao da ja ne znam zašto me je pozvao, ali da on zna. Neodređeno i dosta zbunjeno sam mu odgovorio da ne razumem šta on to zna – priča za „Blic“ Nenad Filipović.

Porođaj protekao dobro

Dr Goran Radojčič, načelnik vranjske Ginekologije, rekao je za „Blic“ da je porođaj protekao bez ikakvih problema. – Porodilja je na svet donela muško dete teško 3.353 grama. Majka je dobro, dete je dobro i to je ono što je sada najvažnije – kaže Radojčić.

Njemu je Vučić uzeo muštuluk kada mu je dok je bio na zadatku saopštio: „Dobio si sina. Čestitam ti. Da je živ i zdrav.“

Usledila je potom ona rečenica da skine opremu i ide kući da vidi suprugu i dete, a novinari su ga spopali sa svih strana.

Kada smo ga juče pozvali da zajedno idemo u vranjsku bolnicu da ga slikamo sa detetom i suprugom, s nevericom je zapitao:
– Šalite se? Kako da se slikam sa detetom? Pa ja skoro dva dana tamo ne mogu da uđem.

Nenad Filipović (1973) je od osnivanja član elitne jedinice niškog odreda Žandarmerije. Kaže da mu nije naporno da svaki dan putujući na relaciji Vranje-Niš-Vranje i da, uz sve što radi na poslu, prelazi 220 kilometara na točkovima.

Supruga Branislava u policiji radi od 2002. godine. Za desetak minuta, koliko je trajao njen susret sa suprugom, ostavila je utisak hrabre i otresite žene.
– Nemam ja šta da pričam za novine, a fotografisanje ne dolazi u obzir – uzvratila je resko, u jednom dahu.

Promenila je mišljenje tek kada je stigla saglasnost iz njene pretpostavljene komande.

Branislavi i Nenadu ovo je drugo dete. Imaju Dušana od 10 godina, koji je odličan đak četvrtog razreda.

– Novorođeni sin će se zvati Nemanja. Kum je tako odlučio, a onda s Božjom pomoći ide krštenje, kako to nalažu naši srpski vekovni običaji – rekao nam je Nenad.

Da podsetimo, Filipoviću se rodio sin prilikom posete Vučića bazi Merdare, pa ga je premijer prvi obavestio o događaju. Vučić je pozvao novinare da ga prate rekavši da će saopštiti nešto što niko ne zna, da bi potom prišao Filipoviću i rekao mu da mu se rodio sin, a zatim ga pozvao da skine opremu i ode kući.

blic

Foto: Screenshot/Youtube

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.