MUŠKARCI I NJIHOV ‘PONOS’: Kako da mu kažeš da nema pojma šta radi, a da ga ne povrediš

Recimo, ja nisam jedna od onih žena ‘s neba pa u rebra’ i ‘ja sve što mislim, kažem’. Jer, najpre, smatram da je takav stav nekulturan i da ljudi bivaju bespotrebno povređeni, a drugo - stavim se na mesto te osobe, i pre nego što joj išta kažem, razmislim kako bih volela da meni neko nešto kaže. Zato, pažljivo smislite strategiju...

Vlada mišljenje da žene vole seks manje nego muškarci, a znamo da to nije tako, zar ne, dame moje? Volimo ga više nego muškarci, i to je sasvim u redu. S toga, želimo i da budemo zadovoljene. I, nekad, ako čujemo da nešto nismo dobro uradile, rado to popravimo - iz lične satisfakcije, najpre.
Elem, za muškarce je seks vrlo pipava tema, i kada postoji problem ma koje vrste (problem sa erekcijom, trajanjem seksa, ne poklapanja, itd.) morate da budete oprezne kako vladate tim razgovorom. Najpre, razmislite: Želim li da ga zadržim ili ne?

Ukoliko je odgovor: DA, evo šta da uradite...

Erekcija, ejakulacija, ne ta rupa, čoveče... STOP!

Nekada (mada, ovo zvuči kao laž, ali nije) su muškarci previše uzbuđeni zbog seksa sa nekom devojkom koja im se jako sviđa, i uhvati ih panika od toga kako će se pokazati. I, umesto da im to bude podsticaj da budu još bolji, smore se - i on i njegov drugar u pantalonama. I, šta se onda desi? Žena ostane frustrirana. Međutim, ako vam je do ovog muškarca jako stalo, sačekajte da prođe neko vreme, da se opusti, dajte mu priliku da se navikne na vas, da shvati da ste tu zbog njega i nigde ne idete.

Ako se ‘problem’ nastavi ili ako se ponavlja mestimično, morate obaviti razgovor. Kažite mu:
‘Ne bih da misliš da sam bezobrazna, ali... Jesi li ti svestan da imamo problem?’

Ako on kaže da nije, šutnite ga istog trenutka. Čovek koji nije svestan da vas ne ispunjava je egocentrični skot. Ukoliko, međutim, kaže ‘da’, znači da ga je bilo sramota da o tome prvi priča (znate već kakvi su muškarci), pa ga ‘otkravite’ nečim poput ‘okej je sve, nemoj da brineš, sredićemo stvari’ i dalje vidite u kom pravcu će se odvijati razgovor...

Ukoliko je problem sa erekcijom, posavetujte mu da ode kod urologa. Nekada (da, čak i kod mladih), ume da se javi prostatis koji otežava ‘performans’, te se takva vrsta stvari jako lako leči. Ukoliko je, pak, problem psihičke prirode... Na tome se zajednički radi.
Urađena je studija koja je ustanovila da mladi u današnje vreme imaju problem sa erekcijom zbog previše gledanja pornića, i da većina te erektalne probleme ni ne doživljava kao problem. Tu baš ništa ne možete da uradite osim da, ili ostanete u vezi gde s mene na uštap dobijate ono što želite, ili da odete.

Ukoliko je problem sa preranom ejakulacijom, to je, vrlo verovatno, stvar genetike i tu nema puno pomoći. Zaboravite one priče 'šapućite mu, obucite seksi veš' i ostale laži koje pišu. Genetika odradi svoje, i pre nego što shvatite, on leži pored vas i izgovara 'Uh, bilo mi je super', a vi ste tek počele da se 'zahuktavate'... Možda je i sebičan. Ako je to drugo u pitanju, ‘doviđenja’ je najlepša fraza koju možete da mu uputite dok vrckate ka izlasku kroz vrata i više mu se nikada ne vraćate.

Ukoliko ne zna gde je šta ili kako nešto da uradi... Pokušajte da ga, bez priče, navedete da vas dodirne kako treba, vodite ga po svom telu i erogenim zonama neko vreme. Ako je dovoljno voljan i ako vas želi, ubrzo će i sam shvatiti šta vam prija i stvari će se razvijati kako treba. Ako vidite da pored i silnih pokušaja to ne pali, kažite mu ‘volela bih da uradiš to i to tako i tako’, i vidite šta će biti. Ali, moram da vas upozorim - kada postoji TOLIKA vrsta nepoklapanja, verovatno niste jedno za drugo, pa je trud uzaludan. Ipak, hemija je ono što spaja ljude...

Ukoliko je odgovor NE, evo šta da uradite...

Opcija 1.

Predivan si, provodimo divno vreme zajedno, ali... Mislim da si i sam primetio da nam baš i ne ide, seks je jako loš, i ne mogu više da podnesem da me ostavljaš frustriranu. Možda ga ovo osvesti kao kofa ledene vode prosute po glavi, pa se nešto i promeni. A možda i samo ostane zbunjen. Ako se ovo drugo desi, napravile ste pravi izbor što ste odlučile da odete.

Opcija 2.

Moram da se posvetim sebi, ne mogu više da budem u vezi.

Opcija 3.

Upoznala sam nekog drugog.

Opcija 4.

Svi drugi izgovori koje smo koristile milion puta do sad...

I, devojke, koji je vaš plan?
Imate li još neki savet?

Pogledajte još