Engelbert Hamperdink u Sava centru

BEOGRAD, 21. septembra 2009. (Beta) - Engleski evergrin pevač Englbert Hamperdink poznat po hitovima iz šezdesetih "Release Me", "There Goes My Everything" i "The Last Waltz", održaće koncert u utorak uveče u beogradskom Sava centru.

Hamperdink je ostao upamćen između ostalog po tome što je sa "Release Me" zaseo na prvo mesto britanske top liste i sprečio da na njen vrh početkom 1967. godine dođe jedan od najznačajnijih singlova "Bitlsa" "Strawberry Fields Forever/Penny Lane".

"Kombinacija baršunastog glasa, dobrog izgleda i odličnog scenskog nastupa donela mu je status legende. Postao je seks simbol za milione žena širom sveta. Čak 59 njegovih ploča imalo je zlatan tiraž uz 17 platinastih albuma. Osvojio je brojne nagrade, od Gremija do Zlatnog globusa", navode iz Arene.

Hamperdink je nedavno objavio novi album "Legacy Of Love" sa starim hitovima ponovo snimljenim sa simfonijskim orkestrom u Pragu. Šezdesetih i sedamdesetih doživljavan je kao glavna konkurencija velškom pevaču Tomu DŽonsu, koji takođe dolazi u Beogradsku arenu 13. novembra.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.