Kristal za odbranu od stresa: Koral za Ovna, smaragd za Blizance…

OVAN
Najstresnije im je čekanje i odlaganje. Sve bi hteli da reše sada i odmah. Impulsivni i zbog vadajuće planete Marsa, najizloženiji stresu. Njihov smirujući kristal je koral, do 40. godine beli, a posle crveni koji treba da počnu da nose utorkom, jer je Marsov dan. Preko im je potreban sport, a najviše im prijaju odbrambene borilačke veštine kao aikido, ili tai či.

BIK
Najteže podnose materijalnu nesigurnost, gubitak posla ili nemogućnost da izdržavaju porodicu. Vladajuća planeta je Venera, njihov kristal su dijamanti, povoljnija varijanta je beli turmalin, safir ili cirkon. Treba da započnu da nose kristal petkom. Odlično im prija terapija Bahovim cvetnim kapima, opuštajuća ambijentalna, ili duhovna muzika i šetnje po poljima, ili šumama.

BLIZANCI
Deluju konfuzno, jer mnogo započnu, ali ne završavaju sve što započnu. To im stvara dodatni stres. Kristal koji ih leči je smaragd, ili tirkiz. Dan kada treba početi sa kristalima je sreda, Merkurov dan. Opušta ih tenis, ili stoni tenis, makar rekreativno. Svaka muzika koja ima delovanje na usklađivanje rada moždanih talasa im je korisna.

RAK
Oni pate i kada nije tako. Žele stalnu potvrdu ljubavi od svih koje vole, ponekad su nesigurni, pa žive u strahu od samoće i napuštanja. Njihov kristal je ako su u pitanju žene, biser bele boje, ili mesečav kamen, a ako su muškarci žad i kvarc. Treba da ga nabave ponedeljkom-Mesečevim danom. Prija im meditacija sa zvukomokeana, plivanje i šetnje pored vode, makar i potoka.

LAV
Najveći stres im stvara strah od neuspeha, jer se osećaju nesposobno i nesigurno. Kristal koji ih štiti, ako su muškarci je rubin, a ako su žene, crveni safir, ili granit. Treba da ih počnu koristiti nedeljom-Sunčevim danom. Opušta ih rekreacija u većem društvu prijatelja, organizacija turnira u malom fudbalu, košarci, ili bilo kojem timskom sportu,čak i meditacija u grupi je vrlo korisna.

DEVICA
Nered, haos i dezorganizovanost ljudi iz njihovog okruženja im stvara najveći stres. Ne podnose neodgovornost porodice i saradnika. Trebalo bi da sredom nabave lapis lazuli i redovno ga nose. Meditacija čini čuda za njih, a kako su perfekcionisti u izgledu, dobro im može činiti i aerobik, body forming, čak i trčanje u društvu najboljih prijatelja.

VAGA
Nepravda i nefer odnosi su njihov najčešći uzrok stresa. Gubitak bračnog, ili emotivnog partnera je drugi važan stresogeni faktor. Petkom treba da započnu nošenje roze kvarca, ili citrina, a odličan je i ametrin. Njaviše im prija klasična i duhovn amuzika za opuštanje i meditiranje, a joga za njih učini čuda. Dobar izbor su i Bahove cvetne kapi, zbog vladajuće Venere.

ŠKORPIJA
Intuitivni su i tačno znaju kada ih neko laže i kada je licemeran, ako su u okruženju rakvih osoba, stalno su pod stresom. Pluton im je vladajuća planeta, pa bi trebalo da nose oniks, ili ametist u što tamnijoj boji i da ga nabave utorkom. Oni su sposobni za duboku stručnu meditaciju, pod nadzorom dokazanog stručnjaka, a prijaju im i tibetanske vežbe-pet tibetanaca.

STRELAC
Najveći stres dožive kada su u vremenskom škripcu, a to im se često dešava, jer sve rade u minut do dvanaest. Četvrtkom treba da započnu nošenje safira, ili žutog topaza, jer je to Jupiterov dan. Čuda za njih čine meditacija na način šamana iz Južne Amerike, vole mačevanje i jahanje i to ih opušta, a odlični su i u svim kolektivnim sportovima.

JARAC
Osujećene ambicije i planovi su najveći izvor stresa i na to vrlo loše reaguju. Često su zabrinuti za budućnost svoje porodice. Subotom treba da nabave plavi safir ili crni biser. Opuša ih čitanje isrotijske literature, a od svih sportova planinarenje i boravak u planinskim krajevima, naročito onim za koje ih veže poreklo, ili koreni. Molitva na način predaka je lekovita za njih.

VODOLIJA
Ako izgube svoju osobenost i porodica i poslovno okruženje počen od njih nešto da zahteva, osetiće snažan stres. Subotom treba da nabave tigrovo oko koga ima u žutoj, beloj, crnoj, ili zelenoj boji. Letenje je tehnika koja ih može privlačiti i opuštati, pri tom mislimo na aero-klub, ili skakanje padobranom. Odlično reaguju na new age muziku, kao i molitve svih tradicija.

RIBE
Čim od njih nešto počne da se zahteva u određenom roku, imaćete osećaj da beže u nepoznatom pravcu, jer je to njihova reakcija na stres.Četvrtkom treba da nabave hesonit i da ga stalno nose. Najbolja tehnika je savladavanja stresa je dubok san koji ih leči, pa bi i stručna hipnoza bila dobra. Plivanje i boravak na moru ima savršeno delovanje na njih.

Tatjana Drobac/Prva.rs

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.