Potresna ispovest oca ubijene manekenke: Musić mi po treći put ubija kćerku!

Otac Vladislave Červenko ogorčen je zbog izjave ubičinog advokata da je njegov klijent osuđen „pod velikim medijskim pritiskom i po zakonima linča“.

– Sad će ispasti i da je on žrtva, a ne moje nevino dete. Ponovljeno suđenje bi bilo treće ubijanje mog deteta i cele porodice – kaže za „Blic“ vidno potresen Edmund Červenko.

Apelacioni sud će o toj žalbi odlučivati 12. septembra, a odbrana očekuje i izvođenje svih dokaza „kako bi se utvrdila cele istine“. Advokat se nada „da će se suđenje sprovesti po važećim zakonima, a ne po zakonima linča“.

Na telu više od 50 povreda

Petočlano Veće sudija Višeg suda u Novom Sadu jednoglasno je presudilo da je Darijan Musić kriv za teško ubistvo sa predumišljajem. Utvrđeno je da je udarcima rukama, nogama i metalnom šipkom, Vladislavi razbio jetru i rebra, kao i da je umrla od iskrvarenja najmanje 10 minuta nakon nanošenja povreda. Na njenom telu je pronađeno više od 50 povreda. Veštaci su naveli i da je Vladislava trpela strašne bolove koji su, na skali od jedan do 10, ocenjeni sa – 10. Sud je utvrdio i da je Musić bio smanjeno sposoban da shvati svoje delo, ali je znao šta radi. Veće nije prihvatilo odbranu nesećanjem, a utvrdilo je i da nije bilo olakšavajućih okolnosti. Kao otežavajuća okolnost je uzeto što je ranije osuđivan zbog nasilničkog ponašanja.
Optuženi je pokazao svirepost nanoseći Vladislavi patnje koje prevazilaze patnje pri običnom ubistvu – rekla je sudija Tamara Radović na izricanju presude.

– Kakav linč? Pa, Darijanu Musiću ni dlaka sa glave nije falila tokom suđenja. A, mi kao porodica, i dalje prolazimo kroz pakao i svakim danom nam je sve teže.

Otac se, s tugom, priseća i kako im se na suđenju Musić – smejao.

– Niko se u porodici ne smeje više onako kako smo se nekada smejali, a on se nama smejao u sudnici. Ima hrabrosti da uloži žalbu, a nije imao hrabrosti da dođe na izricanje presude – navodi sestra.

Ona objašnjava da su se tokom procesa borili da za ubistvo bude izrečena adekvatna kazna.

– Prva presuda Musiću na 35 godina zatvora bila je oborena zbog proceduralnih grešaka i verujem da sud nije napravio ni jednu grešku. Nadam se da će Apelacioni sud samo potvrditi presudu. Ni takva odluka našu Vladislavu ne može da vrati u život, ali su barem druge porodice sigurne da monstrumi neće šetati gradom – priča sestra.

Musić je Vladislavu pretukao nasmrt 12. novembra 2012. u stanu u novosadskom naselju Liman dva. U julu 2013. prvobitno je osuđen na 35 godina zatvora, a na ponovljenom suđenju dobio je 40 godina.

Izvor: Blic