Berlin: Toshiba predstavlja novo čudo visoke rezolucije

Kao jedan od prvih proizvođača koji će plasirati svoje Ultra HD modele na tržištu, Toshiba će u novoj seriji imati sve najsvežije inovacije i tehnologije, među kojma su naprednija MediaGuide Replay funkcija personalizovanog snimanja i preporuka na osnovu pređašnjih navika korisnika, CEVO Picture tehnologija i podrška za HEVC dekodiranje. Uz neverovatno detaljan ekran sa rezolucijom do četiri puta većom od Full HD standarda, sve nove modele karakteriše i vrhunski, tanki dizajn.

Dopunski detalji o novoj U seriji biće objavljeni naknadno, sa približavanjem datuma dostupnosti u Evropi, a prototip će biti izložen u hali 21a na sajmu IFA 2014 u Berlinu.

Personalizovano snimanje sa povećanom efikasnošću
U novoj U seriji biće prvi Toshibini Ultra HD modeli sa MediaGuide Replay funkcionalnošću – inteligentnim personalizovanim servisom auto-preporučivanja sadržaja koji je premijerno predstavljen u Toshibinoj L74 seriji televizora. Uporedo sa davanjem preporuka korisnicima u vezi sa programima koje bi mogli da prate, na osnovu njihovih ranijih navika gledanja, modeli U serije imaće značajno evoluiranu MediaGuide Replay funkcionalnost sa novim, inteligentnim i inovativnim mogućnostima. Deo ovih funkcionalnosti poboljšaće iskustvo korisnika koji uz gledanje TV-a koriste i neki prateći uređaj, kao što je tablet računar, dok će nove intuitivne mogućnosti doneti razne pogodnosti, bilo za kod kuće ili van nje.

Intenzivno gledljiv sadržaj
Neverovatna definicija Ultra HD ekrana dodatno dolazi do izražaja pomoću Toshiba CEVO tehnologije slike primenjene u ovom uređaju, koja prikazuje oštar i veoma gledljiv sadržaj zahvaljujući naprednom sistemu pozadinskog osvetljenja. Dubina i bogatstvo detalja poboljšani su korišćenjem širih LED dioda i šireg spektra boja. Tehnologijom dovođenja čipova u početno stanje, koja je deo CEVO Picture tehnologije, mogu da se vrate i originalna boja i osvetljenje koji se gube kompresijom sadržaja tokom procesa snimanja. Svi ovi elementi kombinuju se da bi korisnik imao značajno bolji doživljaj gledanja, i to do najsitnijih detalja.

Vidite bolje sa Ultra HD rezolucijom
Toshibina nova U serija podržavaće najnoviji standard snimanja sadržaja, HEVC1, koji će omogućiti reprodukciju Ultra HD sadržaja putem „internet striminga“, sa USB-a ili SD kartica, i obezbediti veću kompatibilnost sa sadržajem u 4K/60p rezoluciji. Korisnici će zahvaljujući tome moći da gledaju filmove i druge sadržaje u visokoj rezoluciji sa neverovatno oštrim i živopisnim detaljima.

Dizajn nove U serije biće moderan i elegantan, i lako će se uklapati u savremeni životni prostor. Uz tanku peskirano-metalnu traku, U serija će imati i moderan hromirani stalak koji joj daje dodatnu eleganciju.

Pogledajte još