Top 7 ‘negativnih’ stvari koje ne treba da prestanete da radite u vezi

Da li se slažete?

Ne treba da prestanete da se svađate

Ako vam to još uvek niko nije rekao, svađa je bitna za održavanje veze. Iako previše svađe može da uništi vezu, isto tako može i njeno potpuno odsudstvo. Treba se izboriti za sve stvari koje su vam od značaja i razrešiti nesuglasice.

Ne treba da prestanete da spavate sami

Ukoliko živite sa svojim partnerom, ovo naravno neće biti lako, ali živele same ili ne, morate naći vremena da se odmorite same sa sobom. Tek onda kada se naspavate u praznom krevetu bez rvanja oko jastuka i pokrivača, ćete zaista uživati da podelite noć sa nekim drugim.

Treba shvatiti da razgovor ipak ne rešava sve

Ništa na svetu ne može zaboleti kao ružna reč, tako da je ponekad ipak bolje ostaviti neku temu po strani, makar na neko vreme, nego reći nešto iz afekta. A ukoliko ste dovitljive, neke stvari je i bolje rešiti potpuno bez reči.

Ne treba da prestanete da pijete same

Ponekad, prosto, morate da se odmorite od svega i popijete koju čašu vina uz omiljenu seriju kako biste došle sebi. Uz dobar alkohol se uvek možete iskreno i ismejati i isplakati, i na taj način se resetovati od svega, pa i od veze.

Ne treba da popuštate

Ako dozvoljavate svom partneru više nego što vam prija, to nije znak slabosti. Štaviše je to odlika snage. Ali kao i u svemu drugom u životu, i u vezama treba imati balans i meru, i znati koja vam je granica i kad treba preseći. Ono što vam je bitno – sačuvajte.

Ne treba da prestanete da se viđate sa drugarima

Kičma svake uspešne veze je socijalan život koji par neguje van nje. Bitno je provoditi vreme sa ljudima koji su vas poznavali i pre vašeg partnera, isti oni koji vas drže na zemlji kada niste svoji, i koji vas vole bez obzira na sve.

Ne treba da prestanete da se takmičite

Vaš partner treba da izvuče ono najbolje iz vas, da vam pomera granice izdržljivosti, snage i volje i da zajedno srastete u najbolje verzije sebe. Zato je bitno takmičiti se sa svojim partnerom, ali nemojte preterivati jer tako možete i lako uništiti vaš odnos.

Nadlanu

Foto: ilustracija/yayimages

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.