Dejtovanje se uči: 8 veština koje savladamo s godinama

Što smo stariji, to manje brinemo o nekim potpuno perifernim stvarima i oslanjamo se na suštinu. Evo zbog čega je dejtovanje mnogo bolje u kasnijim godina (od sredine 20-ih pa nagore):

Više smuvavanje na jedno veče nije bitno

Kada smo bile klinke, bilo nam je bitno da kažemo da smo se poljubile sa nekim kad god da izađemo. Ili, da nas je,makar, neko muvao. Međutim, sve je to vrlo površno. U dvadesetim shvatite da te na jedno veče varijante nisu ispunjavajuće, pa se i ne upuštate u iste.

Pronalazak partnera onlajn više nije ništa strašno

Prevazišli smo onu tačku gde smo se svi čudili kada neko kaže da je našao dečka/devojku preko društvenih mreža, ili da je stekao super drugare na isti način. Vreme u kom živimo nas, donekle, i uslovljava da ovako upoznajemo ljude. Prosto, nema se puno vremena za klasične izlaske.

Niste preopterećene onim što će osoba sa kojom izađete misliti o vama
Davno su prošli ti dani straha, strepnje, uvrnutog želuca i želje da ga fascinirate. Sada ste svesne ko ste, i naoružane sobom krećete u ljubavno osvajanje.

Ne analizirate svoje i njegove postupke kao što ste nekada
Prosto, više nije bitno. Dovoljno ste odrasle da znate da nešto ili jeste ili nije dobro.

Dejtovanje/Veze više nisu sve ili ništa varijante
Vremenom ste naučile da izbalansirate životne obaveze, pa s tim i ljubav. Dok smo se nekada emotivno trošile na veze i stavljale ih u centar naših života, sada dobro znamo da su veze samo jedna od karika životnog lanca.

Sada ste pametnije i znate da ne treba sve da pričate drugaricama

Opekle ste se previše puta da biste baš sve izblebetale. Neke stvari je bolje zadržati za sebe... a kada pričate – paziti kome pričate.

Naučile ste da je okej biti izbirljiv...

I zaista jeste. Cenite sebe.

...ali ste, takođe, shvatile da je vrlo bitno ostati otvoren.
Nikada ne znate šta vas čeka u nekome za koga ste mislile da nije vredan pažnje.

Nadlanu

Pogledajte još