Troicki Srbiji doneo i četvrti poen

BEOGRAD, 20. septembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je u Beogradu Murada Inojatova sa 2:1 po setovima (4:6, 6:4, 6:3) i reprezentaciji Srbije doneo i četvrti poen u duelu sa Uzbekistanom u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Meč se igrao na dva dobijena seta, pošto nije imao rezultatski značaj, jer su Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević jučerašnjom pobedom nad Denisom Istominom i Farukom Dustovim od 3:0 (6:2, 6:3, 6:2) u dublu Srbiji obezbedili igranje u Svetskoj grupi i naredne godine.

Troicki je loše počeo meč protiv 602. igrača na ATP listi, ali je uspeo u drugom i trećem setu da odigra dovoljno dobro i da ga pobedi.

Troicki je imao problem sa žuljem na nozi i to ga je sprečavalo da odigra mnogo bolje, ali zbog publike nije želeo da preda meč protivnniku.

Poslednji meč susreta Srbije i Uzbekistana kasnije danas trebalo bi da igraju Ilija Bozoljac i Vaja Uzakov.

U petak je Tipsarević savladao Istomina sa 3:1 (6:2, 5:7, 6:1, 6:4), a Troicki Dustova sa 3:2 (6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2) za vođstvo Srbije od 2:0.

Mečevi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa igraće se u martu sledeće godine, a žreb za parove obaviće se već u sredu u Ženevi.

Želja predstavnika Srbije je da im se u Ženevi ne ponovi peh sa dva prethodna žreba kada su za protivnika u prvom kolu dobijali branioce titule šampiona, prvo Ruse, a potom i Špance.

Pogledajte još