Spasioci i dalje tragaju! Bujica odnela autobus sa 70 svatova!

Oko 70 ljudi se vodi kao nestalo pošto je pretrpani autobus, u kojem su bili svatovi, odnela bujica u indijskom delu Kašmira, rekao je jedan državni službenik.Spasioci tragaju za autobusom, koji još nisu uspeli da lociraju u nabujalim vodama, ali potragu ometa jaka kiša i struje.

Putnici su išli na ceremoniju venčanja u jedno selo 180 kilometara jugozapadno od Srinagara, glavnog grada u indijskom delu Kašmira.

Autobus je imao kapacitet za samo 54 putnika.

Sezonu venčanja u Indiji ove godine su omele jake kiše i najgore poplave u 22 godine, tako da su mnoge ceremonije odložene.

U Kašmiru je u poslednja dva dana umrlo najmanje 14 ljudi, a vlasti su danas zatvorile škole i koledže i obustavile železnički saobraćaj u tom regionu.

Meteorolozi najavljuju da će jaka kiša nastaviti da pada i u naredna dva dana.

Najmanje 100 seljana širom kašmirske doline je poplavljeno zbog nabujalih jezera i reka, od kojih su nivoi nekih dostigli i metar i po iznad opasne linije, naveli su zvaničnici.

Odroni i poplave su česti u Indiji tokom sezone monsuna, koja traje od juna do septembra.

Delovi Srinagara su takođe poplavljeni, a hiljade stanovnika iz jednog od njegovih većih kvartova moralo je zbog visoke vode da napusti svoje domove.

Izvor:Mondo