Predstava “ART” – Filmstreet pozorište na platou Cvijete Zuzorić!

Nakon podrške afirmaciji scene mladih glumaca, reditelja i dramaturga, pa nakon Vlade Aleksića i Milutina Miloševića, Filmstreet predstavlja još jedan intrigantan novi komad - Jasmine Reze “Art”, u režiji Vladana Đurkovića, kao diplomska predstava studentkinja glume Ivane Dudić, Brankice Sebastijanović i Anite Stojadinović.

Predstava je premijerno izvedena 14. aprila ove godine na sceni “Mata Milošević” Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, publika ju je potom gledala na pozorišnom maratonu Beogradskog dramskog pozorišta u maju ove godine, kao i ovogodišnjem Beogradskom letnjem festivalu, gde se uvek tražila karta više. Filmstreet pozorište je predstavlja kao open air bis pre njenog redovnog budućeg života.

Komedija „ART“ Jasmine Reze predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, koje će zasigurno vremenom prerasti u klasike dramske književnosti. Ovo delo je za 20 godina, koliko ono postoji, igrano širom sveta i pokazalo se kao veoma univerzalno i veoma zahvalno za scensku postavku. Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovodi u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi jedno belo platno, i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva. Međutim ova predstava se razlikuje od prethodnih postavki po tome što je priča transponovana i dešava se između tri prijateljice. Naizgled banalna intervencija će otvoriti novi pogled na čitanje ovog komada.

Kroz ovu komediju gledaoci će imati prilike ne samo da učestvuju u rasturanju jednog prijateljstva, već će moći da prepoznaju tipične situacije koje tri dugogodišnje prijatelje može da snađe.

Ulaz je slobodan, broj sedećih mesta je ograničen, stajanje dozvoljeno, snalaženje poželjno, a predstava počinje u 20.30h.

https://www.facebook.com/filmstreet

Pogledajte još