Ovako nas niko nije pokrao! Pogledajte greške sudije na štetu Srbije protiv Španije!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, kao i igrači “orlova” bili su ogorčeni suđenjem na meču protiv Španije u poslednjem, petom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu.

Španija je bila apsolutni favorit i pre utakmice, a “crvena furija” je na kraju slavila s 89:73. Tokom meča sudijska trojka koju su činili Amerikanac Entoni Džordan, Portorikanac Horhe Vaskez i Turčin Rustu Nuran imala je čudan kriterijum, a sve sporne odluke bile su na štetu našeg tima.

“Došli smo da bismo igrali pošteno. Naši igrači svaki put kada izađu na teren daju sve od sebe, ne pričaju sa sudijama, ponosni su i tražim da to svi poštuju”, rekao je Đorđević posle meča i dodao da ekipi kakva je Španija nije potreba pomoć sudija da bi pobedila.

“Kada je na minut i po pre kraja Klaveru dosuđen očigledan faul, selektor Španije je žestoko protestovao, što je, posle svega što je do tada bilo suđeno, meni bilo potpuno neprihvatljivo i osećao sam obavezu da preteranom reakcijom stanem u odbranu svojih igrača”, objasnio je Đorđević.
Pojedini mediji prenose da je FIBA odgovorna za sve loše stvari na SP i da čini sve da Španija i SAD igraju u finalu SP, a da će sudije učiniti sve da tako i bude.

Španija će u osmini finala igrati protiv Senegala, a Srbija sa Grčkom.

Izvor: Kurir