SRAMOTA! Opljačkan manastir Svete Trojice!

Manastir Svete Trojice u Ovčarsko-kablarskoj klisuri je opljačkan, a iz bogomolje je odneta, za sada, neutvrđena količina novca.

O događaju je obavešten zamenik Osnovnog javnog tužioca u Čačku, a policijski službenici preduzimaju mere i radnje na utvrđivanju okolnosti i činjenica ovog događaja, rečeno je u Policijskoj upravi u Čačku.

Prema rečima monaha Jeliseja iz pomenutog manastira, počinilac je zloupotrebio gostoprimstvo ove bogomolje, pošto je više puta dolazio po pomoć i smeštaj, koji mu nikada nisu uskraćeni.

“Te večeri je noćio kod nas u konaku. Iguman Varnava se usled narušenog zdravlja osećao loše, otišao je u kupatilo da se okrepi i ostavio otvorena vrata, što je počinilac iskoristio, u igumanovim pantalonama pronašao ključ od kase i odneo sve iz nje”, rekao je monah Jelisej.

Pare je, kako kaže monah, sakrio u šumi i vratio se na konačište. Policija ga je tu zatekla, ali on tvrdi da se ne seća gde je sklonio novac, istakao je Jelisej i dodao da se radi o osobi sa invaliditetom.

Prema njegovim rečima, ukraden je novac koji je iguman Varnava godinama od male penzije sakupljao za svoju sahranu, dok su ostatak prikupile monahinje za obnovu jedne kuće oštećene klizištem.

Izvor: Kurir