Ako želite veće grudi jedite ove 4 namirnice

Postoje neke namirnice i lekovito bilje koji su poznati po uticaju na mlečne žlezde. Oni pomažu prirodno i bezbedno uvećanje grudi zahvaljujući bogatoj sadržini fitoestrogena. Neke od najpoznatijih namirnica su:

Soja
Najbogatija izoflavonima, koji su najmoćniji fitoestrogeni, je soja. Sojini izoflavoni deluju selektivno regulišući nivoe estrogena. Na taj način oni ili podstiču ili potiskuju sintezu estrogena u krvi zavisno od njihove momentalne količine u organizmu. Izuzetan plus sojinih izoflavona jeste da je njihovo delovanje potpuno identično sa delovanjem estrogena u ženskom organizmu i to da ne izazivaju neželjene efekte (za razliku od, recimo, sintetičkih estrogena koji se koriste u terapijama kod kojih se hormoni zamenjuju). S obzirom na sve to izoflavoni soje ne podstiču hiperplaziju. U medicini izoflavoni soje koriste se kao sredstvo koje smanjuje arterijalni pritisak, jača kardiovaskularni i živčani sistem, potiskuje „vruće talase” u periodu menopauze.

Divlji jam
Divlji jam ili meksički slatki krompir poznat je kao biljka žena. Njegovu biološku aktivnost uzrokuje visoka sadržina diosgenina – fitohormona koji kontroliše odnos progesteron–estrogen kod žena. Na taj način pomaže održavanje hormonalne ravnoteže u organizmu i doprinosi uklanjanju predmenstrualnog sindroma menopauze. Divlji jam uveliko je poznat po svom efektu širenja tkiva u ženskim grudima čime dolazi do njihovog povećanja i stezanja na prirodan način. Drugi pozitivni efekti su poboljšano raspoloženje, bubrenje usana (usled uticaja estrogena) i čišćenje kože od pega i drugih mana.

Hmelj
Dokazano je da je ekstrakt cvetova (šišarki) hmelja bogat izvor fitoestrogena i ima estrogensko delovanje na organizam. Fitoestrogeni hmelja poboljšavaju hormonalnu ravnotežu kod žena i jačaju njihov libido. Povoljno utiču i na kožu tela. Ekstrakt hmelja poseduje aktivno termoregulaciono delovanje. Primenjuje se kod živčanog uzbuđenja, nesanice, polnog uzbuđenja, klimakteričkih živčanih tegoba.
Naučna istraživanja koja su sprovedena na univerzitetu u Oregonu utvrdila su da hmelj sadrži visoke doze prirodnog antioksidansa ksantohumola koji ne samo što usporava starenje, nego blokira prekomernu aktivnost hormona testosteron i estrogen, a time štiti od razvoja raka dojke, jajnika i debelog creva.

Zvezdasti anis

Zvezdasti anis sadrži fitoestrogene koji pomažu normalan razvoj i funkcionisanje jajnika. Pomaže ravnotežu žlezda unutrašnje sekrecije i razmenu materija u organizmu. Doprinosi regulisanju mesečnog ciklusa i obezbeđuje blagovremenu ovulaciju. Ublažuje neugodne tegobe klimaksa. Zvezdasti anis podstiče sekreciju gastrointestinalnog sistema, pluća i mlečnih žlezda.

Izvor: Vitalism.eu

Pogledajte još