Udes kod Bajlonija, muškarac u komi

Prema rečima portparola te službe dr Nade Macure, pešak je povrede zadobio kada je istrčao na put i naleteo na vozilo.

Tokom protekle noći, na području Beograda desilo se još šest saobraćajnih udesa, u kojima je povređeno deset osoba.

U lančanom sudaru koji se dogodio nešto posle 19 časova na Ibarskoj magistrali kod prodavnice "Metro", tupe povrede glave zadobile su četiri osobe, među kojima je i trogodišnje dete.

Dečak star sedam godina, povređen je oko 19.20 na Belim vodama, kada je na njega naleteo auto.

Zbog sumnje da je pored povreda glave i grudnog koša, zadobio i povrede kuka, dečak je najpre prevežen na Urgentni centar a zatim i na Dečiju kliniku u Tiršovoj, kazala je dr Macura.

Ona je dodala da je oko 22.30 u udesu motocikla na Terazijama kod hotela "Moskva", povređena ženska osoba stara 23 godine koja je zbog oguljotine levog kuka i tupe povrede desnog ramena, prebačena na Urgentni centar.

Muškarac star 30 godina, povredio je grudni koš i desni lakat prilikom pada sa motocikla koji se nešto posle 23 časa, dogodio ispred Doma Narodne skupštine.

Dve ženske osobe stare 25 godina, zadobile su tupe povrede u sudaru koji se u 00.45 desio na Novom Beogradu, kod tržnog centra "Ušće".

Vozilom Hitne pomoći, u KBC Zemun je prevežen taksista koji je u udesu koji se desio oko 00.50, zadobio tupe povrede glave i istezanje vrata.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su tokom protekle noći 130 puta, a za pomoć su se najčešće javljali srčani bolesnici i astmatičari.

Nadlanu / izvor:Blic

Pogledajte još