Obradujte svoj prostor slikama: Kreativno, jeftino i lako!

Ako ne biste da dajete silni novac na skupocene slike, a koje vam se, pri tom, ni ne dopadaju posebno, pravo rešenje je da ih sami napravite!

Kako?

Vrlo jednostavno i jeftino.

Korak 1:
Kupite ramove za slike.
Kineski tržni centri poput La Sorella i ostala veća zdanja prodaju ramove za slike različitih veličina. Od malih, koji se kreću između 150 i 200 dinara, do onih većih koji idu od 350 do 500 dinara. I, mada je prva pomisao na kinesko 'nekvalitetno', verovali ili ne - uopšte nisu!
Kupite onoliko ramova koliko želite da okačite po zidovima, a savetujemo da ne budu svi iste veličine... Igrajte se sa veličinama ramova jer ćete tako prostoriji dati vintidž i neuobičajen izgled.
Dakle, ne morate da dajete hiljade dinara na ramove u prodavnicama koje su specijalizovane za prodaju istih.

Korak 2:
Odaberite šta želite da stavite u ramove. To mogu biti omiljene fotografije (ne mislimo na fotografije porodice), modne, apstraktne, fotografije vaših omiljenih umetnika... bilo šta što vas pokreće! Takođe, mogu biti i na A4/A5 papiru odštampani citati koji vas inspirišu ili, čak, komadi tkanina koji vam se uklapaju u prostor a koji vam nešto znače.

(old_image)

Arhiva/Nadlanu

Kada ste odabrali omiljene fotografije koje ćete izraditi, samo ih odnesite u fotoradnju i po vrlo pristupačnoj ceni dobijate jedinstven dekor za svoj dom!

Ako vas u nekom trenutku uhvati monotonija i želite nešto da promenite u svom domu, to lako možete uraditi:
- premeštanjem slika na različita mesta ili u druge sobe
- menjanjem fotografija u ramovima (ponovo, samo plaćate izradu fotografija, ramove čuvate)

Korak 3 (predlog):
Da slike koje okačite ne bi 'progutale' sobu, predlažemo da ih stavite sve na jedan zid. Ukoliko su i ostali zidovi beli i veliki, njih ukrasite interesantnim tapetama (samo jedan zid). Ostavite ostatak prostora da da balans ukrašenim delovima.

- Jedan od zidova može da ima ogromno ogledalo sa upečatljivim ramom
- Vešalicu sa štipaljkama iskoistite kao ram, zakačite sliku (ram neka bude od tvrđeg kartona)
- Jedan od ramova koji ste kupili može unutra da ima ogledalo umesto fotografije/citata/tkanine

(old_image)

Arhiva/Nadlanu

Pogledajte još