VELIKA RACIJA NA BG SPLAVOVIMA: Šta je kontrola ugostiteljskih objekata sinoć zatekla u Beogradu?

U akciji kontrole rada ugostiteljskih objekata učestvovalo je oko 150 pripadnika MUP-a i više od dvadeset inspektora Poreske uprave i inspektora za rad. Cilj kontrole je borba protiv sive ekonomije i nelegalne trgovine akciznom robom i upotreba alkohola bez akciznih markica.

Cilj kontrole je borba protiv sive ekonomije i nelegalne trgovine akciznom robom, upotreba alkohola bez akciznih markica – rekao je za RTS zamenik direktora Poreske uprave Marko Marinković.

Poreska uprava će pored toga zajedno sa Inspektoratom za rad vršiti kontrolu zaposlenih u velikim ugostiteljskim objektima u smislu njihove prijave i plaćanja poreza i doprinosa – dodao je Marinković.

Prema njegovim rečima, akcija će biti nastavljena i u narednom periodu u koordiniranoj akciji svih državnih organa i uz podršku Vlade Srbije, piše Telegraf.

Inspektori su posebnu pažnju obratili na kontrolu softvera koje pojedini vlasnici koriste za vođenje dvostrukog knjigovodstva čime se nanosi velika šteta budžetu.

Ovo je država na delu zato zato što imamo integrisanu kontrolu i akciju u kojoj učestvuji Poreska uprava, Inspektorat za rad, uz apsolutnu podršku MUP – a – izjavio je direktor Inspektorata za rad Bojan Jocić.

Policija je kontrolisala i dokumenta, kao i da li ima nelegalnog oružja i droge, a prvi rezultati akcije trebalo bi da budu poznati već u ponedeljak.