JEFTINO I LAKO: 8 trikova za pomlađivanje kože lica

1. Lek za dan posle. Ako idete na spavanje a da prethodno niste skinuli šminku koža lica izgledaće vam starije za čak četiri godine. Ako vam se to ipak dogodi, ujutro posle čišćenja lica, piling kremom odstranite izumrle ćelije s kože a zatim naparite lice. Na taj način koža će se lakše osloboditi toksina.

2. Večernja nega lica. Kada ne planirate izlazak, stavite noćnu kremu barem sat vremena pre odlaska na spavanje kako bi je koža bolje upila.

3. Jastuk.
Trebao bi da bude visok od 5 do 10 cm kako bi se izbeglo da vrat bude u neprirodnom položaju i da bi se održala cirkulacija u krvnim sudovima lica.

4.Brinu vas podočnjaci i otekline ispod očiju? Navlažite dva parčeta vate, zaledite ih u zamrzivaču a onda ih stavite na udubljenje oko očiju. Posle nekoliko minuta, hladni oblog će ublažiti natečenost kože i reaktivirati mikrocirkulaciju.

5. Hladan mineralni tuš. Poslije umivanja poprskajte lice i vrat hladnom mineralnom vodom i pustite da se lice samo osuši. Koža lica će nakon toga biti čvršća i elastičnija.

6. Vratite prirodni sjaj kože. Ostavite cigarete. Pušenje ubrzava pojavu bora oko očiju i usana jer sužava krvne sudove smanjujući dotok krvi i kiseonika, vitalnih sastojaka epiderma. Redovno čistite kožu i pazite na ishranu. Izbegavajte suvomesnate proizvode.

7. Zbogom gradsko bledilo. Provedite vikend na otvorenom, idite u duge šetnje i vaša koža će odmah izgledati lepše. Ako nemate vremena za šetnje, osvežite kožu uz pomoć vitaminskih krema, a kada se šminkate obavezno stavite malo rumenila.

8. Ne zanemarujte obrve
. Svakog dana četkicom očešljajte obrve prema gore i prema spoljašnjoj strani i fiksirajte ih specijalnim gelom. Pre toga iščupajte dlačice koje štrče i definišite liniju obrva. Ako je potrebno, olovkom za oči naglasite njihovu formu.

Izvor: Zdrav život

Pogledajte još