Starac stradao jer ni po cenu života nije želeo u Beograd!

Ova pordična drama je počela kasno sinoć, nešto pre ponoći, kada su Ljubišu ćerka i zet jedva ubedili da sa njima krene u Beograd gde oni žive. Starac je pristao, seo u automobil, ali se ubrzo predomislio ne želeći da napusti rodni Krivi Vir.
 
Rekao je da on nema šta da traži u Beogradu i da ga vrate kući. Zet nije želeo da zaustavi auto, pa je Ljubiša pokušao da iskoči dok je vozilo bilo u pokretu. Onda je zet stao, a starac je izašao i legao na sred magistralnog puta.
 
Uzalud su ćerka i zet pokušavali da ga ubede da ustane, Ljubiša je samo prešao na drugu kolovoznu traku i legao na asfalt. Zet je seo u svoj auto i ablendovao ne bi li upozorio vozače iz suprotnog smera na svog tasta, a ćerka je i dalje ubeđivala tvrdoglavog oca. U tom trenutku, iz pravca Paraćina je naišao "reno senik", prešao preko LJ.T. i usmrtio ga na očigled ćerke i zeta.
 
Vozač M.T. je zaustavio "reno" oko 15 metara dalje, a tragovi kočenja nisu pronađeni. Tužilaštvo je delo okarakterisalo kao teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a vozaču M.T. je određen pritvor do 48 sati.
 
Ljubiša je prošle godine pokušao samoubistvo tako što je sebi zario nož u grudi. Tada je spašen samo zahvaljujući brzoj intervenciji lekara.

Izvor: Blic

Pogledajte još