Stefanović: Vlada nas zadužuje miliona evra dnevno

– „Ne postoji mogućnost da javnost sazna okvire budućeg rebalnsa budžeta, osim najava da će se smanjiti plate i penzije, samo se sada pitaju građani da li će to biti 10, 20 ili 30 procenata, i to licitiranje je nešto što se u javnosti ipak stidljivo pojavljuje, znaju pripadnici ovog režima da građane to najviše boli, nažalost tek će ih boleti na osnovu onog što se najavljuje iz Vlade“ – rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.

On je ocenio da je neuobičajeno, ali i neprihvatljivo da se ne zna kada će se raspravljati o rebalansu, ni kakav će on biti, te da su jedino poznati budžetski parametri koji se tiču deficita.

„- Imamo najveći budžetski deficit u Evropi koji je devet procenata, imamo najveće zaduživanje u ovom trenutku u širem regionu, milione evra se dnevno ova vlada zadužuje bez bilo kakvih investicionih ciklusa“ – tvrdi Stefanović.

On je naveo da “nestabilnost i nedostatak perspektive vlade” pokazuje i to što se do sada promenilo više ministara privrede, finansija, a “ovo će biti šesti ili sedmi rebalans koji sprovodi treća Vučićeva vlada”.

Nadlanu / Izvor: Blic