Za utorak, 22. septembar 2009.

BEOGRAD, 22. septembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici danas pišu na naslovnim stranama o najavljenim merama države protiv ekstremističkih grupa i dočeku košarkaške reprezentacije Srbije u Beogradu koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

ALO - O kažnjavanju učesnika napada na francuske navijače, list piše pod naslovom "40 godina zatvora za napad na Francuza". O desničarskim grupama u Srbiji "Ko je srpska ultradesnica".

BLIC - Pod naslovom "Tužilac hoće zabranu 'Obraza' i '1389'" list piše o najavljenim merama države protiv ekstremističkih grupa, a u tekstu "Ivica Dačić: Spreman napad na ambasadu Švedske" o delovanju pripadnika tih grupa. "Olimpijada će biti naš diplomski" naslov je teksta o dočeku košarkaške reprezentacije Srbije.

BORBA - Povodom inicijative za zabranu desničarskih, fašističkih organizacija na naslovnoj strani list je posvetio naslove "Gradom i dalje patroliraju 'trojke' i zagledaju da li neko liči na homoseksualca" i "Zabraniti umišljene patriotske milicije koje posežu za nasiljem".

VEČERNJE NOVOSTI - "Zabrana svih grupa nasilja!" naslov je teksta o obračunu države sa ekstremističkim organizacijama. O statutu i zakonu o nadležnosti Vojvodine list piše pod naslovom "Neće biti države u državi". Pod naslovom "Holandija da popusti" list objavljuje intervju sa grčkom ministarkom spoljnih poslova Dorom Bakojani.

GLAS JAVNOSTI - O tome da osumnjičeni za prebijanje francuskog navijača, list piše pod naslovom "Nismo ga tukli". Sa dočeka košarkaške reprezentacije Srbije "Za narod i otadžbinu".

DANAS - Pod naslovom "Ministarstvo vera daje 330 miliona za SPC" list piše o državnoj pomoći SPC. "Zabrana Obraza i pokreta 1389" naslov je teksta o inicijativi Ministarstva pravde i Republičkog javnog tužilaštva. O proslavi Ramazanskog bajrama list piše pod naslovom "Reč je za sporazumevanje, a ne nesporazume".

KURIR - "Vlast demonstrira silu", kaže za list funkcioner Demokratske stranke Srbije Slobodan Vuksanović. Pod naslovom "Sramota", list prenosi tvrdnje Demokratske stranke Srbije da su plate direktora vladinih agencija previsoke.

POLITIKA - "Zvezda bez publike na 'Marakani'" naslov je teksta o kažnjavanju kluba zbog nedoličnog ponašanja navijača. Pod naslovom "Kerum: Srbin nikad neće biti moj zet" list piše o izjavi gradonačelnika Splita Željka Keruma. "Zlatni sjaj srebrne medalje" naslov je teksta o dočeku košarkaške reprezentacije Srbije u Beogradu.

PREŠ - "Narodni heroji", naslov je teksta o dočeku košarkaške reprezentacije u Beogradu. Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić kaže "Rusi znaju da će SNS sigurno doći na vlast".

PRIVREDNI PREGLED - "Kineski skeneri čuvaju granice", o tome da Uprava carina kupuje od kineskog "Nukteka" specijalne uređaje koji će omogućiti bolju kontrolu na graničnim prelazima. "Robu za izvoz nema 80 odsto firmi", o ocenama Upravnog odbora Privredne komore Vojvodine.

Pogledajte još