Izložba savremene umetnosti – TRANSFORMACIJE

Umetnički projekat pod nazivom "Transformacije" je baziran na konekciji i kulturnom dijalogu vizuelnih umetnika savremenog likovnog izraza koji dolaze iz istočne i zapadne Evrope.

Istoimena izložba savremene umetnosti organizovana je u dve institucije kulture, Kuća Legata u Beogradu i Galerija “Funnel” u Bukureštu.

Obnavljanje dialoga i razmena umetničkih projekata su od primarnog značaja za evropsku budućnost regiona kao i za savremenu umetničku produkciju koja obrađuje aktuelnosti i povezuje vizuelne umetnike koji žive i rade u različitim sredinama. Osnivanjem umetničke asocijacije "Funnel" i umetnika koji se okupljaju oko ideje popularizacije kulture ima težnju ka razmeni iskustava u svojevrsnom tranzitu ideja. Projekat "Transformacije" je nastavak saradnje evropskih umetnika i njihovo angažovanje na polju savremene umetnosti u regionu.

Umetnici koji dolaze iz zemalja zapadne i istočne Evrope su mahom etablirani i jako uspešni mladi autori koji iza sebe imaju značajna umetnička dostignuća.

Umetnici: Roberto Coada Zabetta, Kenneth Blom, Giancarlo Ceraudo, Bogdan Vladuta, Predrag Popara, Alessio Maximilian Schroder, Vuk Vučković, Mate Đorđević.

http://www.kucalegata.org

Pogledajte još