Kad talas prođe: Šta radimo između pobuna?

Proteklih nekoliko godina na mnogim mestima širom sveta desile su se iznenadne erupcije protesta u kojima su svi izašli na ulice. To je poprimilo različite oblike: protesti protiv mera štednje u Evropi, Occupy u SAD i na drugim mestima, protesti u vezi sa javnim prevozom u Brazilu, otpor na trgu Gezi u Turskoj, ustanak u Bosni i Hercegovini i najskoriji, i najproblematičniji, slučaj nacionalističke revolucije u Ukrajini.

Ali svi ovi protesti su prošli bez rešavanja problema koji su ih prouzrokovali. Do kojih granica su dosegli i šta je potrebno da bi se te granice prevazišle? Ukoliko jedan socijalni nemir neće srušiti kapitalizam, moramo se zapitati šta je važno kod tako visoko dosegnutih tačaka borbe: šta se nadamo da ćemo dobiti od njih, kako se uklapaju u našu dugoročnu viziju i kako da izvučemo maksimum iz perioda koji nastupa posle njih.

U ovoj prezentaciji, učesnici narodnih borbi u Sloveniji i u SAD govoriće o svojim iskustvima i postaviti neka pitanja. Molimo vas da dođete spremni da diskutujete!

Ova turneja je deo istraživanja na temu “After the Crest” organizovanog u anarhističkom kolektivu CrimethInc. http://www.crimethinc.com/

https://www.facebook.com/InexFilm