Crvena zvezda pobedila Partizan u derbiju

BEOGRAD, 21. septembra 2009. (Beta) - Rukometaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 29:28 (13:16), u prvom kolu Superlige Srbije.

U "večitom derbiju" bilo je neizvesno do samog kraja utakmice, a presudila je strpljivost Zvezdinih igrača i greške "crno-belih".

Meč je bolje počeo Partizan, domaćin na Banjici, pošto je ubedljivo poveo u prvih 10-tak minuta. Zvezdini igrači su već u 11. minutu došli do izjednačenja na 7:7 i nagovestili da će utakmica biti rezultatski zanimljiva.

Do poluvremena "crno-beli" su uspeli da povedu sa tri gola prednosti, ali vođstvo nisu uspeli da sačuvaju do kraja.

Crvena zvezda je tek u 50. minutu uspela da preokrene rezultat u svoju korist i da povede sa 24:23. Zatim je povisila na 27:23, čime je pobednik bio odlučen, jer je do kraja meča Partizan samo uspeo da ublaži razliku.

Posle meča trener Crvene zvezde Igor Butulija izjavio je da je "u derbiju uvek prisutan naboj" i čestitao svojim igračima na pobedi.

"Odlučila je naša odbrana u drugom poluvremenu, ali i to što smo bili precizniji. Ova pobeda ništa ne znači, jer je tek početak prvenstva", rekao je Butulija na konferenciji za novinare.

Golman "crveno-belih" Bojan Ljubišić naglasio je da je njegov tim pobedio zahvaljujući borbenosti i srčanosti i čestitao Partizanu na fer igri.

Trener "crno-belih" Saša Bošković ocenio je da je njegova ekipa izgubila zbog svojih grešaka.

"Nemam opravdanja zašto smo izgubili. Za ovakvu utakmicu nije dovoljno da imamo jednog raspoloženog igrača", rekao je Bošković.

Igrač Partizana Stojan Radanović čestitao je Zvezdi na pobedi.

"Mislim da se igrači nisu dovoljno oporavili od utakmice Super kupa sa Kolubarom. Imali smo dve jake utakmice u kratkom vremenskom periodu, što je za mlade igrače naporno", zaključio je Radanović.

Dvorana: SC Voždovac na Banjici. Gledalaca: oko 600. Sudije: Rajić i Dragomirović (Beograd). Isljučenja: Partizan 10, C. zvezda 12 minuta. Sedmerci: Partizan 4(4), C.zvezda 6(6).

Partizan: Ljubenović, Tubić 6, Stanković, Babić, Dimitrijević 1, Kladarin 5, Beočanin 9, Stojković, Radanović, Mirić, Pilipović 1, Milinić 2, Kostandinović 1, Marjanac 3.

C.zvezda: Perišić, Milošević, Nenadić 3, Ćorović 4, Savić, Perović 2, Vujović 1, Ljubišić, Tomić 2, Leković, Popović, Cvetanović, Rašić, Milošević 11, Sladić, Zelenović 2, Popović 4.

Pogledajte još