Marko Milićev ostaje u pritvoru

Sudija za prethodni postupak odlučio je, nakon saslušanja Milićeva da ostaje na snazi rešenje kojim je Milićevu određen pritvor, rekao je Tanjugu portparol suda Igor Veličković.

Pritvor do 30 dana mu je određen 19. avgusta dok je još bio u bekstvu.

Saslušanje Milićeva u Trećem osnovnom tužilaštvu koje vodi istragu protiv njega i njegovih pomagača u prikrivanju krivičnog dela biće održano do kraja nedelje.

On je u nedelju uveče, nakon deportacije iz Kine, uhapšen na aerodromu Nikola Tesla i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Milićevu je pritvor određen 19. avgusta kada je za njim raspisana i Interpolova poternica jer je bio u bekstvu, po kojoj je 29. avgusta uhapšen u Kini.

Milićev je 10. avgusta letom za Istanbul u 12 i 25, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao avionsku kartu u jednom pravcu.

Uhapšen je u Kini 29. avgusta po sprskoj poternici, a pošto nije imao uredne papire za boravak u Kini ta država je odlučila da ga protera bez čekanja formalnog zahteva za izručenje koji je ranije najavljen iz Srbije.

Milićev se tereti za krivično delo "teško delo protiv bezbenosti javnog saobraćaja", učinjeno iz nehata i za koje mu prema zakonu preti kazna od 1 do 8 godina zatvora, kao i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći za koje je zaprećena ista kazna.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Izvor: Akter

Pogledajte još