Zvezda bez publike jedan meč, Zajednica protiv huligana

BEOGRAD, 21. septembra 2009. (Beta) - Crvena zvezda je kažnjena igranjem sledećeg meča bez prisustva publike zbog ulaska navijača u teren tokom prvenstvenog meča.

Miodrag Janković rekao je agenciji Beta da je odluka o kažnjavanju Zvezde doneta brzo, jer je taj klub ove sezone već kažnjavan zbog izgreda navijača.

"Zvezda je već novčano kažnjena pre dva kola zbog ponašanja navijača, sada se ponovilo i stvarno nemamo prostora više za toleranciju. To važi i za Partizan", rekao je Janković.

Beogradski klub kažnjen je jer su njeni navijači dva puta prekidali prvenstvenu utakmicu u Smederevu proteklog vikenda, prvo ubacivanjem pirotehničkih sredstava u teren, a onda i ulaskom dvojice huligana na igralište.

Kazna se odnosi na prvi sledeći meč, a to je kup susret u sredu, protiv Mladosti iz Apatina.

Brza reakcija Zajednice najavila je i odlučniju borbu protiv izgreda na stadionima, koja je delimično izazvana i poslednjim nasiljem u Beogradu, kada su teško povređeni strani državljani, a ekstremističke organizacije pretnjama odložile Povorku ponosa.

"Pogotovo posle svih događanja u zemlji, mislimo da mora jednom da se stane na put tome. Očigledno je i država rešila da se obračuna sa huliganima", rekao je Janković.

Crvena zvezda ima rok od 48 sati da uloži žalbu, a Beti je u klubu rečeno da će se ujutru znati da li će se klub žaliti na kaznu.

Pogledajte još