Ako uklanjate sve dlačice tamo dole, obavezno pročitajte ovaj tekst...

Zapravo, 87 procenata žena koje su učestvovale u novom ispitivanju koje je objavio American Journal of Obstetrics & Gynecology uklanjaju nešto ili sve dlačice sa intimnih delova, i 90% njih to radi brijanjem radije nego depilacijom. Međutim, studija takođe pokazuje da uklanjanje dlačica može da ima opasne posledice.

Ispotavlja se da je većina žena koje uklanjaju dlačice podložnija infekcijama. Ove infekcije uključuju i posekotine koje nisu baš vidljive golim okom, guljenje kože, urasle dlake i svrab. Bljak!

Najveći problem nastaje zbog nepravilnog tretiranja kože posle tretmana. Manje od 5 posto žena se obratilo lekaru kada se takav problem javi. Isti broj žena nije razgovarao o sigurnom uklanjanju dlačica sa svojim ginekologom. I bez obzira što ove usputne pojave ne deluju ozbiljno, jako je važno znati da povećavaju mogućnost dobijanja neke seksualno prenosive infekcije, uključujući herpes i HPV virus.

Međutim, ni puštanje dlačica da izrastu nije rešenje. Ginekolozi savetuju žene da koriste sterilizovan električni bričaj umesto onog sa standardnim sečivom - i da gledaju da je sečivo uvek novo. Kada završite brijanje, pokupite vodu čistim peškirom umesto što ćete trljati taj predeo. Ovo će vas zaštititi.

Ukoliko osetite bilo kakve ‘simptome’ idite kod lekara.

Pogledajte još