Stanari "smrdljivih zgrada" ne žele privremen smeštaj u "Stepi"

Najveći broj stanara iz "smrdljivih" zgrada nije pristao da se privremeno preseli u naselje "Stepa Stepanović". Svega 12 porodica, od 220, koliko je ukupno živelo u zgradama sa neprijatnim isparenjima iz zidova, odlučilo je da prihvati ponudu Građevinske direkcije Srbije (GDS) i iznajmi kvadrate u voždovačkom naselju, dok ostali traže refundaciju troškova za najam stanova u sopstvenoj režiji.

"Na jučerašnjem sastanku je dogovoreno da nam stanari odmah predaju svoj predlog koji ćemo mi razmotriti. U narednih nekoliko dana sigurno ćemo zaključiti ugovor, koji će definisati sve nejasnoće, kažu u GDS.

Sa druge strane, vlasnici spornih nekretnina i dalje su nezadovoljni načinom na koji direkcija rešava njihov problem.

"Tražili smo da ugovor jasno definiše šta će biti sa našim stanovima. Želimo da znamo koliko će trajati sanacija objekata i šta će biti sa našim stvarima", kaže Marijan Jakšić, jedna od stanarki zgrada u Bloku 72.

Za one koji ne žele u "Stepu", Direkcija će snositi troškove zakupa drugog stana, preseljenja, infostana i svih režijskih troškova u kupljenom stanu u naselju Dr Ivan Ribar, kao i troškove depozita za zakup drugog stana i eventualne troškove agencijske provizije.

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još