Starije Amerikanke vole "petliće"

Šta je zajedničko Madoni, Demi Mur i Suzan Sarandon? Sve ove zvezde su "u godinama", ali su u ljubavnoj vezi ili udate za dosta mlađe muškarce. A takve veze su, izgleda, sve popularnije i među običnim svetom u Americi. 

Glumica Suzan Sarandon ima 62 godine i vrlo često se fotografiše sa svojim ljubavnim partnerom, 50-godišnjim glumcem i rediteljem Timom Robinsom. Jedna od najpoznatijih veza starije dame i mlađeg muškarca je svakako brak između 46-godišnje glumice Demi Mur i 31-godišnjeg glumca Aštona Kučera.

Tu treba svrstati i od nedavno razvedenu Madona. U najnovijem spotu za pesmu "Selebrejšn", 51-godišnja Madona se pojavljuje vrlo oskudno odevena, a u jednoj sceni zastaje da poljubi svog novog momka, 22-godišnjeg Džizusa Laza.

Zabavljanje sa mlađim muškarcima nije rezervisano samo za mega zvezde. Sve veći broj žena, koje ostaju atraktivne i mladalačkog duha uprkos godinama, odlučuje se za mlađe partnere. Žene u godinama se danas smatraju seksi, iskusne, nezavisne i interesantne ili - savršene za mladog, zgodnog muškarca.

"U vezi starije žene i mlađeg muškarca postoji korist, ali i izazovi. Pozitivna strana je što možemo da im pružimo osećaj sigurnosti i da im damo smisla, da podržimo njihove snove. Oni nama, sa druge strane, omogućavaju da se osećamo živim, da uživamo i istražujemo", tvrdi "savetnica za ljubavne veze" Frančeska Džentil.

I dok se smatralo normalnim da muškarci imaju mnogo mlađe partnerke, ideja da starija žena bude u vezi sa mlađim muškarcem je tradicionalno bila tabu tema. Američki naziv za žene koje traže takvu vezu je "kuguar", što mnogi koriste pežorativno.

Danas međutim, žene to posmatraju iz pozitivnog ugla, pa je prošlog meseca u Palo Altu u San Francisku organizovana prva Nacionalna konvencija "kuguara".

Rita Sanga je potegla put iz Londona da na skupu u San Francisku nauči više o "fenomenu kuguara".

"Jedna od najvećih socioloških promena u poslednjih deset godina je da se sve više starijih žena razvodi, a muškarci iz njihove generacije su ili zauzeti ili im nisu zanimljivi", zaključuje ova Engleskinja.

Mladi muškarci iz poznate Silikonske doline u Kaliforniji došli su čoporativno oko 10 sati uveče te se ova neobična konvencija pretvorila u žurku.

"Hoćemo muškarce koji su energični, koji imaju želju za životom i koji će  nas poštovati i voleti. Oni su, takođe, lakši za oblikovanje i žele da udovolje svakoj našoj potrebi", srećna je komičarka Lezli Leng.

Erik Holister ima 33 godine, odrastao je u ženskoj porodici i zainteresovan je da proba netradicionalan brak u kojem su uloge zamenjene.

"U našoj kulturi i tradiciji normalno je da stariji muškarac bude u vezi sa mlađom ženom. Moj otac je 10 godina stariji od moje majke i to je potpuno normalno, ali ako je žena 10 ili 15 godina starija od partnera, ona je kuguar", kaže Glorija Navaro koju su muškarci izabrali za - Mis kuguar Amerike.

Ona je uverena da svaka žena može da ispolji svoju unutrašnju snagu i privlačnost. Kada se njen 20-godišnji brak okončao pre dve godine, Glorija je odlučila da se iz zapuštene mame transformiše u - seksi kuguara.

"Znam da mnogi misle da to ima isključivo seksualnu konotaciju, ali ja želim da verujem da je to način da žena pokaže svoju snagu. Ja vidim kuguara kao snažnu, nezavisnu ženu", naglašava Glorija Navaro.

Glavni cilj Konvencije kuguara je zabava. Odlično obučene, seksi žene su iskoristile priliku da pokažu svoje plesačko umeće i nove tehnike flertovanja, zavođenja i osvajanja srca muškaraca...

SAN FRANCISKO, 22. septembar 2009. (FoNet)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.