Anthony Pappa

Anthony Pappa je definitivno DJ zbog koga vredi putovati da biste ga čuli. Potpuno uživa u svojoj muzici, komunicira s publikom i ne dopušta vam da prestanete da igrate

Pre kluba “Gradilište”, posećujemo “Muzej” – sasvim prijatan i ukusno sređen klub na Petrovaradinskoj tvrđavi. Zatim i “Avantgarde” (bivši "Enter"). Mesto koje teži da postane centar svih bitnijih klupskih dešavanja, i domaćin kvalitetnim, stranim DJ-evima. Klub se sastoji iz dva dela – u jednom možete da sednete i uživate uz laganiju muziku. Drugi, veći klub je mesto za igru i nešto tvrđi zvuk. Prethodne večeri ovaj klub je ugostio DJ Sultana i napravio odličnu zabavu. Topla preporuka svima - ako se nađete u Novm Sadu, obavezno posetite ovaj klub.

Naše putovanje se nastavlja - u "Gradilište" stižemo oko pola jedan. Ispred veliki red, a u klub ne može da se uđe. Po ko zna koji put prodato je više karata nego što je trebalo. Na gužvu je verovatno uticala i niska cena karte. Šteta, jer je iz kluba dopirao dobar zvuk. I naravno, nije u redu da neko ko je platio kartu ne može da uđe. Pogotovo ako vidite da u klubu ima mnogo ljudi kojima tu nije mesto.

Oko tri sata iza ponoći ulazimo u klub. Pappa uveliko pušta. Atmosfera ključa - što zbog energije svih prisutnih, a što zbog vrućine i zagušljivog vazduha. Ono što smo čuli bila je fuzija electra, breaks-a, i progressive house-a, upakovana u neverovatan eklektični set. Pappa, između ostalog i rezident u čuvenom klubu “Twilo” u Njujorku, ima savršen osećaj za ritam. Ne dopušta da prestanete da igrate. I sve tako i posle pet sati iza ponoći. Zaista fantastično…

Osim Anthony Pappe muziku su puštali i momci iz organizacije “Happynovisad”. Ovaj portal slavi svoj šesti rođendan. Vladimir Aćić, Dee Face, Disney D i Cell D su već davno pokazali koliko vrede. Ova mlada ekipa obećava još mnogo zanimljivih dešavanja i sjajnih žurki.

"Gradilište" je ove godine ugostilo mnogo kvalitetnih DJ imena, ali i bendova. Neguju kvalitetan zvuk i visoko se kotiraju kao najbolje “Undreground mesto” u Novom Sadu. Ono na šta bi trebalo da obrate pažnju (osim na broj prodatih karata) jeste i da je konačno došlo vreme da se ovaj klub malo sredi, i da se obezbedi dovoljno vazduha. Anthony Pappa je učinio naizgled nemoguće – da na trenutke zaboravimo na ove nedostatke.

Nada Veljković

Sve fotografije sa ove žurke pogledajte ovde

Pogledajte još