Hoće li ove godine biti Prajda? Policija se intenzivno sprema

“Kako se termin Parade ponosa približava, rizik je veći. Mi hoćemo da budemo potpuno ozbiljni kada je reč o bezbednosnim procenama, ne želimo da dajemo paušalne ocene”, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.
 
Parada ponosa je najavljena za 28. septembar, a njeno održavanje prethodnih godina zavisilo je od bezbednosnih procena nadležnih državnih organa. Tokom Parade ponosa u oktobru 2010. godine izbili su neredi sa velikim brojem povređenih i uhapšenih.
 
“Kako se termin (parade) bude približavao policija će moći da izađe sa svojom procenom, pošto nije jedina koja radi takve bezbednosne procene”
, rekao je Stefanović.
 
Dodao je da policija priprema i angažuje sve snage koje su potrebne. Stefanović je naveo da MUP obavlja i sve preventivne pripreme kako bi se sprečile eventualne negativne posledice.
 
Na pitanje novinara o Cvetanu Vasilevu (55), državljaninu Bugarske, koga traže vlasti te zemlje zbog pronevere novca, a navodno je nedavno viđen u Paraćinu, ministar je kazao da ne zna za taj slučaj, ali da će Srbija postupati po svim Interpolovim poternicama, bez izuzetaka.

Izvor: Blic