Ročiste o oduzimanju imovine udovicama vođa zemunskog klana

BEOGRAD, 22. septembra 2009. (Beta) - Pred Specijalnim sudom u utorak je počelo glavno ročište po zahtevu Specijalnog tužilaštva za trajno oduzimanje imovine naslednicima vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića.

Ročište će biti nastavljeno sutra, kada bi sudija Milimir Lukić mogao da donese prvu presudu po zahtevu za trajno oduzimanje imovine po Zakonu o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, čija je primena počela 1. marta.

Zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić naveo je u obrazloženju zahteva da bi udovicama vođa zemunskog klana Tatjani Spasojević i Maji Luković trebalo da bude oduzet plac u Šilerovoj ulici u Zemunu, odnosno pravo na trajno korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, jer je očigledno da Spasojević i Luković nisu imali nikakve legalne prihode, pa ne postoji nikakva srazmera između vrednosti imovine i njihovih zakonitih prihoda.

Prijić je naveo da su Spasojević i Luković 1997. godine i 1998. godine platili 123.000 nemačkih maraka i 120.000 dinara za plac ukupne površine 20 ari i 129 kvadratnih metara, a da prema podacima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje oni nisu imali nikakve prihode.

Pogledajte još