U Kinoteci filmovi u čast Karla Maldena

BEOGRAD, 22. septembra 2009. (Beta) - Filmovi posvećeni nedavno preminulom američkom glumcu i oskarovcu srpskog porekla Karlu Maldenu (Mladen Sekulović (1912-2009), biće prikazivani do 25. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, saopšteno je iz Kinoteke.

U okviru tog ciklusa, koji će poceti večeras, biće prikazani filmovi "Ispovedam se" Alfreda Hičkoka, "Do poslednjeg" Luisa Majlstona, "Tramvaj zvani želja" i "Na dokovima Njujorka" Elije Kazana, "Zatočenik iz Alkatraza" Džona Frenkenhajmera, "Sinsinati Kid" Normana Džuisona, "Jednooki Džek" Marlona Branda i drugi.

Malden je bio poznat i po seriji "Ulice San Franciska", a igrao je i više predstava na Brodveju, krajem 30-ih, kada je i upoznao Eliju Kazana, koji je kasnije režirao filmove "Tramvaj" i "Na dokovima Njujorka".

Bio je predsednik Američke filmske akademije od 1989. do 1992. godine i dobitnik nagrade za životno delo Američkog udruženja filmskih i televizijskih glumaca. Karl Malden je umro pre dva meseca u Kaliforniji, u 97. godini.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.