Izgubili ste seksualnu želju? Evo šta treba da uradite

Više izlazite

Ako vi i vaš partner provodite večeri pred TV-om, onda se nemojte čuditi što je nestala seksualna želja. Ali možete promeniti stvari – planirajte više izlazaka. Pretvorite se ponovno u par koji se zavodi. Vrlo brzo počećete da se gledate u drugačijem svetlu i libido će se probuditi.

Promenite pilule za kontracepciju

Pilule katkad utiču na hormonsku ravnotežu, a opšte je poznato da su hormoni odgovorni za ženski libido. Proverite kakve su pilule koje koristite i ako osećate nedostatak libida, zamenite ih pa će živnuti i vaš seksualni život.

Proverite lekove

Vrlo često lekovi koje konzumirate remete ravnotežu u vašem telu te utiču i na seksualnu želju. Posebno snažno utiču lekovi za krvni pritisak kao i razni sedativi. Ako konzumirate takve lekove, moguće je da vaš libido pati zbog toga. Razgovarajte s lekarom o promeni lekova.

Podelite kućne poslove

Vrlo često ženski libido strada zbog brojnih obaveza. Upravo zato savetuje se da muškarci pomognu svojim partnerkama u kućnim poslovima. Na taj način žena će biti odmornija, a odmor je ključna stvar za libido i dobar seks.

Nabavite igračke

Libido strada i zbog monotonog seksualnog života. Ako je to kod vas slučaj, vreme je da začinite stvari u spavaćoj sobi. Nabavite seksi igračke. Seksolozi se kunu da to u trenu menja stvari i automatski podiže seksualnu želju.

Eliminišite stres

Stres je veliki neprijatelj zdravog seksualnog života. Pod uticajem stresa libido nestaje. Ne možete ga izbeći, ali možete pronaći načine da umanjite njegov uticaj. Pomažu, navode stručnjaci, različite vežbe, meditacija, vežbe opuštanja te sve ostale aktivnosti koje vas čine ispunjenima.

Izvor: tportal.hr

Pogledajte još