Ovo su pravila o vezama koja bi, jednostavno, trebalo ignorisati!

Jeste li nekada razmišljali kako pronaći i zadržati savršenog muškarca? Jeste sigurno, barem jednom u životu.
Na ovo pitanje mnoge žene traže odgovor. U tome im često pomažu prijateljice, roditelji i ostali "znalci" koji dele svoje savete verujući da to rade iz najbolje namere.

Ipak, koliko god bili dobronamerni, neki se saveti jednostavno moraju izignorisati. Ovo je pet takvih saveta na koje možete da slobodno samo odmahnete rukom ili još bolje, da se zahvalite uz osmeh, a onda sve što ste čuli zanemarite.

1. Čekajte Gospodina Savršenog

Ako ste odlučile da prihvatite ovaj savet, onda budite spemne da čekate jako dugo. Retko ko će biti te sreće da pronađe savršenog partnera odmah iz ugla, i to brzo . Žena će do praga tridesetih imati jasnu sliku kakvog muškarca traži, šta od njega očekuje i šta ona može njemu da pruži. Ali, isto tako, postaće odlučnija u svojoj nameri da i dalje čeka Gospodina Savršenog ili krene za onim što joj se trenutno nudi. Ipak , čekanje se može lako pretvoriti u dugi niz godina bez ljubavi i postoji rizik da se žena nađe u poodmaklim godinama života i shvati: Predugo sam čekala na savršenog muškarca i nikada ga nisam pronašla. Ako ne želite da bude u takvoj situaciji, zaboravite na čekanje i živite život: danas !

2. Nikada ne prihvatajte poziv za izlazak u zadnji tren

Muškarac s kojim ste tek počeli da izlazite poziva vas u sredu uveče da odete s njim na premijeru filma za koji je dobio ulaznice, a i vi baš taj film želite da odgledate. Verovatno ste se do sada naslušali saveta kako takve pozive ne bi trebalo da prihvatate jer imate tek malo vremena da se spremite za izlazak, a to će njemu dati do znanja da niste imali taj dan ništa u planu. Takav način razmišljanja je zastareo. I, mada nije okej skakati na svaki njegov poziv ili predlog, sasvim je u redu da prihvati ovakav poziv za izlazak u zadnji tren. Uostalom , zar ne želite zaista da pogledate taj film?

3.Pravilo: Ne zovi ga najmanje dva dana

Uvek su postojala neka nepisana pravila kada su veze u pitanju. "Ne zovite ga nakon prvog dejta najmanje dva dana ... Ili tri..nedelju dana... " To je "pravilo" koje treba ignorisati jer ako ga ne nazovete za tri dana ili nedelju dana cela "stvar" se može raspršiti kao maslačak na vetru. U ovo doba društvenih mreža i pametnih telefona gotovo je nemoguće nekoga ubediti da niste imali mobilni telefon pri ruci ili slično. Zapravo, od ignorisanja i čekanja da prođe "zadovoljavajuće vreme", pametan bi bio potez brzo nakon izlaska javiti se porukom: Hvala na dobrom provodu, bilo je baš lepo. Mogli bismo to ponoviti?" Izlaženje s novim partnerom treba da bude zabavno i prijatno. Umesto da čekate da on vas pozove, zašto baš vi ne biste preuzeli inicijativu?

4. Ne jedite puno pred njim
Ok, nemojte naruč́iti svako treće jelo na meniju, ali da sedite pred njim s nekoliko listova salate u činiji, a zaparvo biste tako rado pojeli i njegov komad piletine ... Ima li poentu? Slobodno naručite ono što vam se jede, i tako ako uspete nećete pred njim živeti na listovima salate.

5. Najbolji način da nekoga prebolite je da nađete drugoga

Ovo ste sigurno čuli previše puta. I sami verujete u to? Pre nego skočite u krevet s nekim drugim budite sigurni zašto je došlo do prekida te poslednje veze. Jeste li sigurni da nema nikakve nade da ćete opet završiti zajedno ako razrešite razmirice ? Možda nije pametno dovesti se u situaciju da se opravdate: Raskinuli smo u to vreme, nije mi ništa značilo...
Dajte sebi dosta vremena za žaljenje, preboljevanje, nemojte uskakakti u krevet s drugim samo zato što ste ljuti. To nikada nije dobar razlog, zar ne?

Nadlanu/portaloko.hr

Pogledajte još