Još nisam dobila kriterijume racionalizacije

BEOGRAD, 22. septembra 2009. (Beta) - Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović izjavila je u utorak da se planovi racionalizacije državne uprave rade na nivou ministarstava i da kriterijumi o smanjenju broja zaposlenih neće biti isti u svim sektorima.

"Plan racionalizacije se radi na nivou pojedinačnih ministarstava. Njime rukovodi ministar ekonomije Mlađan Dinkić koji sa ministrom državne uprave Milanom Markovićem predlaže plan racionalizacije ukoliko je reč o broju zaposlenih na nivou državne uprave", kazala je ona na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Dragutinovićeva je rekla da za sada još ne zna kriterijume za smanjenje broja zaposlenih i dodala da će propisi o toj reformi "slediti standarde", koji neće biti isti u svim oblastima.

Povodom zahteva opozicije da se smanjenje administracije vodi pod parlamentarnom kontrolom, ona je kazala da će parlament imati kontrolu nad tim procesom kada zakon o kriterijumima za smanjenje broja zaposlenih bude poslat Skupštini Srbije na usvajanje.

Pogledajte još