Cilj ekipe je plasman u polufinale na EP u Poljskoj

BEOGRAD, 22. septembra 2009. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je cilj njegove ekipe plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Odbojkašice Srbije će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, od 25. septembra do 4. oktobra, igrati u grupi D u Katovicama sa reprezentacijama Češke, Slovačke i Azerbejdžana.

"Teško je prognozirati, ali na osnovu rejtinga, pripremnih utakmica i rezultata koje su ostvarile suparničke ekipe na pripremama, realno je da se plasiramo u polufinale. Cilj je da uđemo među četiri najbolje ekipe", rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Terzić je rekao i da je zadovoljan pripremama i istakao da posle dužeg vremena ekipa nema problema sa povredama pred turnir.

"Trener nikada nije u potpunosti zadovoljan, ali dobro smo radili na pripremama i igrali utakmice protiv ekipa koje su glavni favoriti. Neke mečeve smo izgubili a na nekima pobeđivali. Nešto moramo da popravimo, videćemo koliko su i ostale ekipe spremne", rekao je on.

"Igračice koje su se okupile obavile su kompletne pripreme i to je najveći dobitak za ekipu. Zdrave su i spremne i to je razlog za optimizam", dodao je on.

Selektor je istakao da je atmosfera u ekipi dobra i da očekuje da će njegove igračice veoma motivisano da odigraju turnir u Poljskoj.

"Ekipa igra najbolje kada samo razmišlja o narednom protivniku. Rezultat donosi dobru atmosferu, a ako pružimo 100 odsto mogućnosti i igračice budu zadovoljne na terenu možemo da napravimo dobar rezultat. Moraju da odigraju najbolje što mogu, da dišu jedna za drugu i da budu svesne da ne igraju samo za sebe nego i za svoju zemlju", rekao je on.

Terzić je rekao i da po rejtingu reprezentacija Srbije spada u favorite, ali da bi i jedan poraz u grupi mogao da udalji ekipu od plasmana u polufinale.

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić rekla je da je njena ekipa imala sreće u žrebu, ali da i pored toga svaku utakmicu mora da shvati ozbiljno, jer svi žele plasman u polufinale.

"Prethodnih godina smo bile u teškim grupama i morale smo mnogo da se namučimo do polufinala. Sada je sve otvoreno, ali to može da zavara. Ne razmišljamo unapred o protivnicima, nego da svaku narednu utakmicu dobro odigramo i uđemo u polufinale", rekla je ona.

Nikolić je ocenila da su ekipe na Evropskom prvenstvu u Poljskoj ujednačene, ali da veruje da će se naporan rad na pripremama isplatiti odbojkašicama Srbije.

Tehničar reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da njena ekipa ima obavezu da dobro odigra na Evropskom prvenstvu.

"Prethodnih godina smo na prvenstva odlazile kao anonimusi i nismo imale obavezu osvajanja medalje. Međutim, ove godine smo među favoritima, svi nas poštuju i zato imamo obavezu da odigramo najbolje", rekla je ona.

"Formu smo tempirale za turnir u Poljskoj, a stil igre nismo menjale. Mlade igračice su se dokazale i verujem da neće izgoreti u želji. Nije bitno ko je na terenu, sve protivnike moramo ozbiljno da shvatimo i uspeh neće izostati", dodala je ona.

Korektor Ivana Đerisilo rekla je da je ekipa na pripremama popravila igru u odbrani i da će odigrati najbolje kada bude napotrebnije - u završnici turnira.

"Teško je nositi breme favorita, mi smo vicešampioni Evrope i u očima javnosti smo već u polufinalu. Cilj je da svaku utakmicu odigramo dobro i da pokažemo da smo najjači kada je to najpotrebnije", rekla je ona.

"Moramo da budemo odgovorne i za sebe, ali i za devojke koje su na terenu", dodala je Đerisilo.

Reprezentacija Srbije sutra ujutro putuje u Katovice, a prvu utakmicu igra u petak od 15 sati protiv Azerbejdžana.

Pogledajte još