Zašto žene lakše opraštaju prevaru nego muškarci

Zašto muškarci varaju
Muškarci uglavnom varaju zbog svojih seksualnih potreba. U takve prevare retko je uključena duhovnost. A dešavaju se često zbog odsutnosti žene, pod dejstvom alkohola, zbog obične radoznalosti ili zbog lake dostupnosti partnerke. Da se odluči za prevaru muškarca može podstaći svadja sa ženom, strah od gubitka svog ega, trudnoća žene i tako dalje. Ukratko, putem prevare muškarce ne vodi njihova duša. Dešava se i to, ali jako retko i to može značiti samo završetak braka.

Zašto žene varaju

Što se tiče zena i njihovih prevara, stvari su malo drugačije. Prvo, nezadovoljstvo svojim suprugom. Žene su spremne za prevare u slučaju nedostatka ljubavi i pažnje sa strane partnera. Žene pokušavaju da pronadju tu ljubav i dokažu sebi da su još lepe i privlačne za suprotni pol. Tako da su prevare žena sasvim suprotne od prevara muškaraca.

Sta nam to govori?

Govori nam o tome da je ženski rod u prevaru uključen i dušom i telom, a muškarci uglavnom telom. Zato muška prevara mozda ne izgleda tako značajno kao ženska.
U principu, svaka prevara skoro nikada nije slučajni dogadjaj.

Prevara sazreva postepeno, kada ljudi ne ispunjavaju očekivanja jedni prema drugima, postaju manje pažljvi a više sebicni. Ponekad se situacija moze spreciti ako supružnici pokušaju da pronadju zajednički jezik, a ponekad najbolji način je zaista – razvod.

Izvor: Uspešna žena