Čović pod istragom zbog pronevere više od 850 miliona dinara!

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je 25. avgusta istragu protiv bivšeg šefa Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojše Čovića i još pet osumnjičenih da su nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara, namenjenih kupovini stanova i izgradnji objekata za raseljene sa KIM.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da je njegovo saslušanje započeto 5. septembra, a nastavak je bio planiran za danas.Međutim, saslušanje danas nije održano zbog štrajka beogradskih advokata.

Šesti osumnjičeni nije saslušan, jer u ovom trenutku nije dostupan Tužilaštvu, navodi se u saopštenju.Naredba za sprovođenje istrage tereti šest osumnjičenih da su u toku 2003, 2004. i 2005. godine nezakonito prisvojili više od 850 miliona dinara.

Njima se stavlja na teret da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Do sada je saslušano četvoro osumnjičenih i to A.R., B.R., I.Š. i D. K, precizira se u saopštenju i napominje da je istraga pokrenuta povodom krivične prijave koju je protiv osumnjičenih podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Kurir

Pogledajte još