Milić želi plasman na EP 2010. godine

BEOGRAD, 22. septembra 2009. (Beta) - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Duško Milić rekao je da je zadovoljan što je dobio priliku da predvodi ekipu i istakao da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Norveškoj i Danskoj 2010. godine.

"Ovo je vrhunac karijere i velika obaveza, daću sve od sebe da opravdam dobijeno poverenje. Zadovoljan sam što ću raditi sa devojkama koje dobro poznajem, jer sam sa njima sarađivao u stručnom štabu sa bivšim selektorom Časlavom Dinčićem", rekao je Molić na konferenciji za novinare.

Reprezentacija Srbije u oktobru počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Norveškoj i Danskoj, a novi selektor rekao je da je cilj ekipe plasman na taj turnir 2010. godine.

"Cilj je da pružim svoj maksimum, ali i da izvučem maksimum iz ekipe. Devojke su borbene, dobro rade i učinićemo sve da se plasiramo na turnir u Norveškoj i Danskoj, u decembru 2010. godine", rekao je on.

Milić je na pripreme pozvao Slađanu Đerić, Katarinu Tomašević, Dragicu Tatalović, Sanju Rajović, Draganu Cvijić, Jovanu Bartošić, Aleksandru Đorđević, Kararinu Krpež, Slavicu Koperec, Jelenu Popović.

U hali Slodes treniraju i Ivana Filipović, Jelena Trifunović, Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Danijela Matić, Dijana Stevin i Marina Dmitrović, a otkazala je jedino rukometašica Proletera Jelena Živković.

Na pitanje novinara zbog čega nije pozvao Anu Đokić, Anu Vojčić, Anu Batinac, Svetlanu Ognjenović i Jelenu Erić, Milić je rekao da će u reprezentaciji igrati samo one igračice koje stvarno žele da igraju za svoju zemlju.

Milić je rekao i da je potpisao ugovor na dve godine i da, ukoliko se desi nešto nepredviđeno, neće potraživati novac od Saveza, ali da se nada da će do kraja voditi ekipu. Kapiten Srbije ostaće golman Slađana Đerić.

"Dobili smo novog-starog selektora sa kojim sam osvojila bronzanu medalju. Mi smo mlada ekipa željna dokazivanja. Ovo je novi početak i treba nam vremena da pokažemo da vredimo. Verujem da ćemo uspeti da vratimo ženski rukomet tamo gde je nekada bio", rekla je reprezentativka Andrea Lekić.

Pogledajte još