Saučesnicima Marka Milićeva nanognica i 10 meseci kućnog zatvora!

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu osudio je petoro okrivljenih za prikrivanje Marka Milićeva nakon saobraćajne nesreće u kojoj je ubijen Luka Jovanović, na kućni zatvor u trajanju od četiri do 10 meseci.

Prema odluci suda, oni će kaznu služiti u svojim stanovima gde će im biti stavljene eletronske nanogice oko noge, preko kojih će se kontrolisati da li poštuju zabranu napuštanja stana.

Tamara Bogdanović je tako osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novanković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Optuženi saučesnici su se ranije nagodili sa tužilaštvom za priznanje krivice i njima je presudom ukinut pritvor u kom su bili od 18. avgusta.

Oni su pušteni iz Okružnog zatvora u Beogradu da se do izvršnosti današnje presude (vreme za pravo žalbe) brane sa slobode.

Portparol suda Igor Veličković rekao je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak doneo presude na osnovu zaključenih sporazuma a na ročištu, koje je shodno zakonu zatvoreno za javnost.

Sporazumnim okončanjem jednog dela postupka, značajno se ubrzava ceo proces jer se krivični postupak nastavlja samo protiv trojice osumnjičenih.

U odnosu na Milićeva, njegovog kuma Bratislava Vesovića i taksistu Jankovića postupak se nastavlja.

Jankoviću je danas na predlog tužioca sud produžio pritvor, koji prema toj odluci može da traje do 12. oktobra, nakon čega će se ponovo razmotriri razlozi za produženje.

Izvor: Mondo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.